Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
«Έχασε» και τις 1.300 μονάδες το Χρηματιστήριο την Παρασκευή

«Έχασε» και τις 1.300 μονάδες το Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.300 μονάδων υποχώρησε η αγορά την Παρασκευή, καταγράφοντας νέο χαμηλό έτους και επιστρέφοντας σε τιμές Μαρτίου του 1997. Στην επιδείνωση του κλίματος συνέβαλε η εκτόξευση των spread, η εντεινόμενη ανασφάλεια γύρω από την αξιολόγηση και τις νέες απαιτήσεις της τρόικας, αλλά και οι φήμες για επικείμενες νέες υποβαθμίσεις της ελληνικής οικονομίας από τους Οίκους Αξιολόγησης. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.297,36 μονάδες με πτώση 1,88%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε απώλειες 4,24%.

Κάτω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1.300 μονάδων υποχώρησε η χρηματιστηριακή αγορά, στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καταγράφοντας νέο χαμηλό έτους, αλλά και χαμηλό 14 ετών και συγκεκριμένα από τα τέλη Μαρτίου του 1997.

Η νέα επιδείνωση του κλίματος στην αγορά ομολόγων, σε συνδυασμό με την έντονη φημολογία για επικείμενη υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης Moody΄s και Fitch, και η εντεινόμενη ανασφάλεια γύρω από την αξιολόγηση και τις νέες απαιτήσεις της τρόικας επηρέασαν αρνητικά την αγορά.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.297,36 μονάδες σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,88%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε πτώση σε ποσοστό 4,34% και από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 8,25%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 78,271 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 2,10%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,83% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 1,79%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές της ΔΕΗ (+0,59%) και της Jumbo (+0,20%)

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-4,33%), της Βιοχάλκο (-3,73%), της Κύπρου (-3,14%) και της Μυτιληναίος (-3,07%), ενώ η μετοχή της Εθνικής υποχώρησε σε ποσοστό 2,30%.

Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες των Ασφαλειών +3,44%, της Υγείας +3,51% και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας +0,48%.

Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Ταξιδιών -3,96%, των Πρώτων Υλών -2,72% και των Τηλεπικοινωνιών -2,63%.

Ανοδικά κινήθηκαν 48 μετοχές, 78 πτωτικά και 52 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές:Unibios +20,00%, Ηλεκτρονική Αθηνών +18,92%, Νεώριο +11,11% και Εβροφάρμα +10,00%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Βωβός -13,45%, Μουζάκης(κ) -10,34%, Moda Bagno -9,68% και Καθημερινή -9,60%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο