Στο πλαίσιο της εκστρατείας του Υπουργείου Οικονομικών και Βιομηχανίας της Γαλλίας με τίτλο «So French, So Good», εντάσσεται η πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτού του Φεστιβάλ στην Αθήνα. Στόχος είναι η ενίσχυση των εξαγωγών των αγροτικών προϊόντων – τροφίμων και της γαλλικής κουζίνας, ενώ αποτελεί και μια «παγκόσμια πρόσκληση» για «ότι γαλλικό».

Έτσι στην Ελλάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια του Ιουνίου 2011, θα υπάρξει μια σειρά εκδηλώσεων με θέμα την γαλλική κουζίνα και τα προϊόντα διατροφής.

Οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι ακόλουθες:

1. Aπό 1η έως 30 Ιουνίου 2011, στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza
Προτάσεις γαλλικών μενού με απλές συνταγές της γαλλικής παράδοσης, στο εστιατόριο The Parliament αλλά και γρήγορες γευστικές προτάσεις στο Plaza Lounges.

2. Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011, στις 19.30, στο Institut français d’Athènes – Auditorium
Στρογγυλή τράπεζα: Τι είναι οι σεφ σήμερα: ταξιδιώτες, συγγραφείς ή επιχειρηματίες;
Συνάντηση με Έλληνες και Γάλλους σεφ. (Είσοδος ελεύθερη / Ταυτόχρονη μετάφραση)

3. Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στις 20.00΄, στο Institut français dAthènesAuditorium
CINEDOC: Προβολή της ταινίας «Mondovino» του Jonathan Nossiter (Εισιτήριο: 6 €)

4. Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, από τις 9.00 ως τις 20.00 στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, αίθουσα «Pacific».
Η Οικονομική αποστολή Ubifrance διοργανώνει ένα εκθετήριο τροφίμων και ποτών ειδικά για επαγγελματίες. Παρουσίαση των γαλλικών προϊόντων στους επαγγελματίες και στα ΜΜΕ: «Les saveurs et terroirs de France» και «Arts de la table».

Οι λεπτομέρειες αυτών των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν στη συνέντευξη Τύπου που θα δώσουν οι διοργανωτές, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 12.00΄, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.

Η διοργάνωση ανήκει στο Institut français d’Athènes, την οικονομική αποστολή Ubifrance, και το Ξενοδοχείο NJV Athens Plaza.

Πληροφορίες:
Σταματίνα Στρατηγού (sstratigou@ifa.gr / τηλ : 210 3398651)
Σίσσυ Γεωργιάδου (Sissy.Georgiadou@diplomatie.gouv.fr / τηλ: 210 3391036)

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – Institut français d’Athènes