Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Mαίνεται ο «διπλωματικός» πόλεμος ΗΠΑ-Πακιστάν με φόντο την εξόντωση του Μπιν Λάντεν

Mαίνεται ο «διπλωματικός» πόλεμος ΗΠΑ-Πακιστάν με φόντο την εξόντωση του Μπιν Λάντεν

Νέα επεισόδια προστίθενται καθημερινά στον «πόλεμο» ΗΠΑ-Πακιστάν με φόντο την επιχείρηση εξόντωσης του Όσαμα μπιν Λάντεν. Ο στρατηγός Χαλίντ Σαμίν Γουάιν, δεύτερος στην ιεραρχία του πακιστανικού στρατού, ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας ζητά να τεθούν υπό την εποπτεία των Πακιστανών οι επιχειρήσεις μη επανδρωμένων σκαφών.

Νέα επεισόδια προστίθενται καθημερινά στον «πόλεμο» ΗΠΑ-Πακιστάν με φόντο την επιχείρηση εξόντωσης του Όσαμα μπιν Λάντεν.

Ο στρατηγός Χαλίντ Σαμίν Γουάιν, δεύτερος στην ιεραρχία του πακιστανικού στρατού, ματαίωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

«Ο στρατηγός ήλθε σε επαφή με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Μάλεν και τον ενημέρωσε για τη ματαίωση της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 22 μέχρι 27 Μαΐου» δήλωσε αξιωματούχος.

Ο στρατηγός προεδρεύει του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν, κατέχοντας τιμητικό στην πραγματικότητα αξίωμα, αφού των ΕΔ ηγείται στην πραγματικότητα ο στρατηγός Ασφάκ Καγιανί, που θεωρείται ο ισχυρότερος άνδρας της χώρας.

Υπό την αυξανόμενη πίεση της κοινής γνώμης, που ζητεί την τιμωρία της Ουάσινγκτον για την επιχείρηση εξόντωσης του Μπιν Λάντεν, το Ισλαμαμπάντ απείλησε την Ουάσινγκτον με επανεξέταση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Κέρι αναμένεται την επόμενη εβδομάδα στο Πακιστάν σε μία προσπάθεια άμβλυνσης της έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Γιουσούφ Ρεζά Γκιλάνι δήλωσε ότι οι επιθέσεις με αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της χώρας του με στόχο την Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν θα πρέπει να τεθούν, για λόγους αποτελεσματικότητας, υπό την εποπτεία του Ισλαμαμπάντ.

«Η CIA μπορεί να συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον του Πακιστάν με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της, αλλά υπό την εποπτεία μας» είπε.

Οι επιδρομές των μη επανδρωμένων αεροσκαφών εξοργίζουν την κοινή γνώμη του Πακιστάν και αποτελούν άλλο σημείο τριβής ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Πακιστάν.

Ανάκριση για τις χήρες του Μπιν Λάντεν

Πράκτορες των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ανέκριναν τις τρεις χήρες του Οσάμα Μπιν Λάντεν που κρατούνται από τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Επικαλούμενο έναν Πακιστανό και δύο Αμερικανούς αξιωματούχους, το CNN μετέδωσε ότι οι τρεις γυναίκες εξετάστηκαν μαζί, ενώ οι Αμερικανοί ανακριτές ήθελαν οι χήρες να εξεταστούν χωριστά.

Σύμφωνα με το CNN οι τρεις γυναίκες είχαν συμπεριφορά «εμφανώς εχθρική» απέναντι στους Αμερικανούς ανακριτές.

Μέλη των πακιστανικών υπηρεσιών πληροφοριών ήταν επίσης παρόντα στην εξέτασή τους.

Η μεγαλύτερη ηλικιακά από τις τρεις χήρες ήταν η μόνη που μίλησε, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο