«Ναι» της αμερικανικής δικαιοσύνης στην έρευνα με εμβρυακά βλαστοκύτταρα
Δικαιώνοντας την απόφαση του Λευκού Οίκου, αμερικανικό εφετείο έκρινε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει ομοσπονδιακά κονδύλια για έρευνες με ανθρώπινα εμβρυακά βλαστοκύτταρα.
Δικαιώνοντας την απόφαση του Λευκού Οίκου, αμερικανικό εφετείο έκρινε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση μπορεί να συνεχίσει να διαθέτει ομοσπονδιακά κονδύλια για έρευνες με ανθρώπινα εμβρυακά βλαστοκύτταρα.
Ομοσπονδιακό δικαστήριο είχε αποφανθεί πέρυσι ότι οι κατευθυντήριες γραμμές που είχε θέσει η κυβέρνηση παραβιάζουν την ομοσπονδιακή νομοθεσία, δεδομένου ότι οι έρευνες αυτές προϋποθέτουν την καταστροφή ανθρώπινων εμβρύων.
Η αρχική απόφαση να σταματήσουν οι επίμαχες έρευνες δεν εφαρμόστηκε μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση στο εφετείο.
Με δύο ψήφους υπέρ και έναν κατά, το εφετείο έκρινε τελικά ότι η αμερικανική νομοθεσία είναι «διφορούμενη» και «δεν απαγορεύει τη χρηματοδότηση ερευνητικών προγραμμάτων στα οποία χρησιμοποιούνται ESC [εμβρυακά βλαστοκύτταρα]».
Η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση των ερευνών αυτών είχε απαγορευτεί το 2004 από τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο διάδοχός του όμως άλλαξε πολιτική.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πόσες ώρες ύπνου χρειαζόμαστε πραγματικά – Αρκούν 8 ώρες;
- Αντίστροφη μέτρηση για το δώρο Χριστουγέννων – Πότε θα πληρωθεί
- Κίνδυνος απάτης με email από το υπουργείο Ανάπτυξης
- Ανισότητα: Ζούμε στην εποχή που μόλις το 0,001% κατέχει τριπλάσιο πλούτο από το φτωχότερο μισό της ανθρωπότητας
- Ο Αντετοκούνμπο μίλησε για το αβέβαιο μέλλον του στους Μπακς…
- Υπάρχει ζωή χωρίς social media; Όλος ο κόσμος παρακολουθεί τα παιδιά της Αυστραλίας




