Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σημαντική άνοδο 2,26% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Μ.Πέμπτη

Σημαντική άνοδο 2,26% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Μ.Πέμπτη

Μετά τη βουτιά των προηγούμενων ημερών το Χρηματιστήριο Αθηνών αντέδρασε ανοδικά την Μ.Πέμπτη. Σε αυτό συνέβαλε το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, αλλά και η αποφασιστική αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά την κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων περί επικείμενης αναδιάρθρωσης. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.431,33 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,26%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 2,57%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 67,518 εκατ. ευρώ.

Μετά τη βουτιά των προηγούμενων ημερών το Χρηματιστήριο Αθηνών αντέδρασε ανοδικά την Μ.Πέμπτη. Σε αυτό συνέβαλε το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές, αλλά και η αποφασιστική αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών σε ότι αφορά την κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων περί επικείμενης αναδιάρθρωσης.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.431,33 μονάδες σημειώνοντας άνοδο σε ποσοστό 2,26%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 2,57%.

Οι τράπεζες κατέγραψαν κέρδη 1,84% μετά από απώλειες σχεδόν 5% την Τετάρτη. Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατέγραψε κέρδη 3,05%, της Alpha Bank 2,23% και της Eurobank 1,79%.

«Έχουμε μια ανοδική αντίδραση μετά την διάψευση της αρνητικής φημολογίας, με την επιφυλακτικότητα να διατηρείται στην αγορά», είπε στο Reuters ο Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής στην Πήγασος Χρηματιστηριακή.

Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα, στα 67,518 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 2,48% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,90%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης πτώση κατέγραψαν μόνο οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-0,83%) και της ΔΕΗ (-0,63%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+6,05%), της MIG (+5,88%), της Atebank (+4,44%), της Coca Cola 3E (+3,72%) και της Εθνικής (+3,05%).

Από τους επιμέρους δείκτες πτώση κατέγραψε μόνο ο δείκτης του Πετρελαίου (-0,17%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο παρουσίασαν οι δείκτες των Ταξιδιών (+6,13%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+4,84%) και των Τροφίμων (+3,60%).

102 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 38 πτωτικά και 52 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Forthnet +10,00%, Moda Bango +10,00%, ΑΛΚΟ +10,00% και Πήγασος +9,09%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ιντεάλ(κο) -11,69%, Sciens -10,26%, ΑΝΕΚ(κο) -10,00% και Αφοί Κορδέλλου -8,82%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο