
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Κοσόβου, μετά από απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Κοσόβου, Μπετζέτ Πατσόλι, μετά από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε ως αντισυνταγματική την εκλογή από το Κοινοβούλιο του Μπ.Πατσόλι. Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε ότι θα έπρεπε να είναι παραπάνω από ένα άτομα υποψήφιοι και να είναι παρόντα τουλάχιστον τα δύο-τρίτα των μελών του Κοινοβουλίου.
Στελλάκη Αγγελική
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Κοσόβου, Μπετζέτ Πατσόλι, μετά από απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκρινε ως αντισυνταγματική την εκλογή από το Κοινοβούλιο του Μπ.Πατσόλι. Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε ότι θα έπρεπε να είναι παραπάνω από ένα άτομα υποψήφιοι και να είναι παρόντα τουλάχιστον τα δύο-τρίτα των μελών του Κοινοβουλίου.
Θα ακολουθήσει νέα ψηφοφορία, όπου ο Μπ.Πατσόλι θα είναι και πάλι υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ωστόσο, δεν αποκλείται το ενδεχόμενο η διαμάχη να οδηγήσει ακόμα και σε πρόωρες εκλογές.
Το δικαστήριο ανέφερε την Τετάρτη ότι η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο «είναι αντισυνταγματική και δεν θα πρέπει πλέον να βρίσκεται σε ισχύ».
Συγκεκριμένα, το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι υπήρξαν παρατυπίες στη διαδικασία της ψηφοφορίας, όπως επισήμανε, άλλωστε, και σχετικό αίτημα της αντιπολίτευσης.
Το Δικαστήριο έκρινε ότι θα έπρεπε να είναι παραπάνω από ένα άτομα υποψήφιοι και να είναι παρόντα τουλάχιστον τα δύο-τρίτα των μελών του Κοινοβουλίου. Μόνο 67 βουλευτές συμμετείχαν στην ψηφοφορία, μιας και τα περισσότερα στελέχη της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από το Κοινοβούλιο, διαμαρτυρόμενοι για την υποψηφιότητα του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Μπ.Πατσόλι.
Ο ίδιος ο Μπ.Πατσόλι είχε νωρίτερα δηλώσει ότι θα σεβαστεί την απόφαση του δικαστηρίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος πρόεδρος της χώρας, ο Φατιμίρ Σεϊντίου, παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο όταν το ίδιο Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο Σεϊντίου παραβίασε το Σύνταγμα επειδή ήταν ταυτόχρονα και αρχηγός κόμματος.
Η εκλογή του Πατσόλι, στις 22 Φεβρουαρίου, προκάλεσε αντιδράσεις γιατί ο πλούσιος επιχειρηματίας (που κατέχει και την ελβετική υπηκοότητα) έχει οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία που στηρίζει τη Σερβία κατά της αναγνώρισης του ανεξάρτητου Κοσόβου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δούκας για ήττα Όρμπαν: Κανένα καθεστώς που εργαλειοποιεί το κράτος δικαίου δεν είναι αήττητο
- Αφθώδης πυρετός: «Θυσιάζουν τη Λέσβο για να σωθεί η υπόλοιπη Ελλάδα»
- «Ούτε πόλεμος, ούτε ειρήνη»: Η ζωή στη Γάζα έξι μήνες μετά την «εκεχειρία»
- Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» για τον Στέφανο Μπορμπόκη (pics)
- Πάπας Λέων σε Ντόναλντ Τραμπ: Θα συνεχίσω να μιλάω ενάντια στον πόλεμο και να προωθώ την ειρήνη
- Ιωάννα Τούνη: Απαντά στις κακές γλώσσες με μια συμβουλή της μητέρας της
- Ουγγαρία: Ο ξέφρενος χορός του μελλοντικού υπουργού Υγείας μετά τη νίκη του Μαγιάρ στις εκλογές
- Πένθος στην Γκάνα: Ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε σε ένοπλη ληστεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442