Μόνο συμβιβαστική λύση για το καθεστώς του Κοσόβου θα είναι βιώσιμη, δήλωσε ο Μπ.Τάντιτς
Η λύση στο ζήτημα του Κοσόβου θα πρέπει να ικανοποιεί όλες τις πλευρές για να είναι βιώσιμη, επισήμανε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό της Πρίστινας. Τόνισε ότι ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες παρέχει την ευκαιρία για συμβιβασμό και εκτίμησε ότι μετά την επίλυση «τεχνικών ζητημάτων» θα αρχίσει μία ουσιαστική συζήτηση για να βρεθεί λύση στην ιστορική διένεξη Σέρβων και Αλβανών.
Μαργαρίτη Κυριακή
Η λύση στο ζήτημα του Κοσόβου θα πρέπει να ικανοποιεί όλες τις πλευρές για να είναι βιώσιμη, επισήμανε ο πρόεδρος της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Πρίστινας, Κλαν Κόσοβα.
Ο Μπ. Τάντιτς επανέλαβε την πάγια θέση της σερβικής ηγεσίας ότι «η επίλυση της σέρβο – αλβανικής ιστορικής διαμάχης δεν μπορεί να αποτελέσει το σενάριο, βάσει του οποίου η Σερβία θα αποδεχθεί την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου και η μια πλευρά θα κερδίσει τα πάντα, ενώ η άλλη θα τα χάσει όλα».
Ο πρόεδρος της Σερβίας επισήμανε ότι ο διάλογος μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες, παρέχει την ευκαιρία για συμβιβασμό και εκτίμησε πως μετά την επίλυση των αποκαλούμενων «τεχνικών ζητημάτων», θα αρχίσει και μία ουσιαστική συζήτηση για να βρεθεί λύση στην ιστορική διένεξη Σέρβων και Αλβανών.
Ο Μπόρις Τάντιτς εξέφρασε την ανάγκη να παραμείνει ο διάλογος, σε αυτή τη φάση, εκτός πολιτικού πεδίου και οι δύο πλευρές να ασχοληθούν με τα προβλήματα της καθημερινότητας του πληθυσμού στο Κόσοβο. Πρόσθεσε δε, ότι όταν «ωριμάσει ο χρόνος», η σερβική ηγεσία θα προτείνει συγκεκριμένη λύση για το καθεστώς.
Καταλήγοντας στη συνέντευξή του στον αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό ο πρόεδρος της Σερβίας επισήμανε ότι «θα πρέπει να τερματιστεί η πρακτική των τελευταίων 100 ετών στις σερβο – αλβανικές σχέσεις, που ήθελε κάθε λαό που κατέχει την εξουσία να καταφεύγει στη βία κατά του άλλου λαού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
- Σε κρίσιμη κατάσταση το κοριτσάκι που έπεσε σε σιντριβάνι στην Καλλιθέα – Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 40 λεπτά
- Συνταγές: Street food από σπίτι
- Ιαπωνία: Μεγάλη άνοδος στο χρηματιστήριο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της Τακαΐτσι
- Το κλειδί για να βγάλεις χρήματα από τον χρυσό είναι η αστάθεια, λέει έμπορος πολύτιμων μετάλλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442