Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Κοτόπουλο της Ρένας

Κοτόπουλο της Ρένας (μερίδες έξι) Υλικά -600γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρούς κύβους -700γρ. χοντροκομμένα πράσα -500 γρ. χρωματιστές πένες (ζυμαρικό) -3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο -6 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά -2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα -Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση Βράζετε τις πένες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό τόσο ώστε να «κρατάνε», τις […]

Κοτόπουλο της Ρένας (μερίδες έξι)

Υλικά

-600γρ. φιλέτο
από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρούς κύβους
-700γρ. χοντροκομμένα πράσα
-500 γρ. χρωματιστές πένες (ζυμαρικό)
-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
-6 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
-2 κουταλάκια γλυκού πάπρικα
-Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζετε τις πένες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό τόσο ώστε να «κρατάνε», τις κρυώνετε
και τις σουρώνετε. Ταυτόχρονα σε αντικολλητικό σκεύος, σοτάρετε τα πράσα τέσσερα
έως πέντε λεπτά με το λάδι. Προσθέτετε το κοτόπουλο, την πάπρικα και λίγο αλάτι.
Συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Στο
τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρά, αφού κατεβάσουμε το σκεύος
από τη φωτιά. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τις πένες. Σερβίρεται πασπαλισμένο
με λίγο φρεσκοκομμένο άνηθο.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες435
Πρωτεΐνες27,7gr
Λίπος13gr
Υδατάνθρακες51,9gr
Χοληστερίνη55mg

health.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο