Μπαράζ ελέγχων με άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών για την είσπραξη 1,6 δισ. ευρώ
Πρόσκληση να περάσουν για εξηγήσεις από το ΣΔΟΕ θα λάβουν τις επόμενες μέρες οι φορολογούμενοι που εντοπίστηκαν με μεγάλες καταθέσεις, οι οποίες δεν καλύπτονται από τα δηλωμένα εισοδήματά τους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πρόκειται για περίπου 15.000-20.000 φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα. Ζητούμενο να εξασφαλίσει για το δημόσιο ταμείο έσοδα άνω του 1,6 δισ. ευρώ.
Πρόσκληση να περάσουν για εξηγήσεις από το ΣΔΟΕ θα λάβουν τις επόμενες μέρες οι φορολογούμενοι που εντοπίστηκαν με μεγάλες καταθέσεις, οι οποίες δεν καλύπτονται από τα δηλωμένα εισοδήματά τους.
Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, το σχέδιο που έχει ήδη καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο και θα πρέπει να υλοποιήσει ο ελεγκτικός μηχανισμός και προβλέπει μαζικό άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών σε χιλιάδες επαγγελματίες -κυρίως γιατρούς, δικηγόρους- σαρωτικούς ελέγχους «πόθεν έσχες», αλλά και δημοσίευση των ονομάτων όσων διαπιστωμένα φοροδιαφεύγουν.
Οι πρώτες… τροχιοδεικτικές βολές που έχουν γίνει από τον ελεγκτικό μηχανισμό οδηγούν σε γνωστά και ισχυρά ονόματα, τα οποία:
1. Εμφανίζονται να μην έχουν δηλώσει πολυτελέστατα σκάφη αναψυχής και να αποφεύγουν ΦΠΑ εκατομμυρίων ευρώ.
2. Εντοπίζονται με καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, που δεν δικαιολογούνται από το δηλωθέν εισόδημά τους.
3. Συντηρούν ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία εκατομμυρίων ευρώ που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από το πόθεν έσχες.
4. Προμηθεύουν φορείς του Δημοσίου σε τιμές πολλαπλάσιες σε σύγκριση με αυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών μέσω τριγωνικών συναλλαγών και εικονικών τιμολογίων.
5. Εμφανίζονται να έχουν οδηγήσει σε χρεοκοπία τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα αλλά την ίδια στιγμή διατηρούν καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.
Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων, πρόκειται για περίπου 15.000-20.000 φορολογούμενους με υψηλά εισοδήματα. Ζητούμενο να εξασφαλίσει για το δημόσιο ταμείο έσοδα άνω του 1,6 δισ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Τα επόμενα βήματα και ο κίνδυνος απώλειας της ελληνικής ιθαγένειας
- Ο Ρονάλντο συνέχισε την «απεργία» του και ο κόσμος της Αλ Νασρ τον στήριξε (pics)
- Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]
- Ουκρανία: Ο Τραμπ βιάζεται να κλείσει τη συμφωνία, ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους και μεγάλο μέρος της χώρας δεν έχει ρεύμα
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Ερευνούν τη διαδρομή του χρήματος οι Αρχές – Οι εταιρείες «οχήματα» και η παραίτηση Στρατινάκη
- Πυρηνικά «σύννεφα» πάνω από τον πλανήτη – Η λήξη της συμφωνίας New Start και το Ρολόι της Αποκάλυψης
- «Μελανί Αντουανέτα»: Περούκες, οργή και «όχι άλλα φέουδα» στην πρεμιέρα της Μελάνια Τραμπ
- Σκύλος: Από που προκύπτουν οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-laython-photos-214987610-28760144-1-315x220.jpg)










![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/61341301-127x85.jpg)





![Νέα αύξηση τιμών στα σούπερ μάρκετ – Ποια προϊόντα οδήγησαν στην άνοδο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/61341301-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442