Στο νοσοκομείο με αφυδάτωση ένας από τους μετανάστες απεργούς πείνας
Με έντονα χαρακτηριστικά αφυδάτωσης μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παμμακάριστος ένας από τους 237 μετανάστες απεργούς πείνας του μεγάρου Υπατία. Οι γιατροί που βρίσκονται δίπλα τους προειδοποιούν ότι τις επόμενες ημέρες η κατάσταση της υγείας πολλών μεταναστών θα φτάσει σε οριακό σημείο.
Με έντονα χαρακτηριστικά αφυδάτωσης μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παμμακάριστος ένας από τους 237 μετανάστες απεργούς πείνας του μεγάρου Υπατία.
Σύμφωνα με τον γιατρό Θανάση Καραβέλη, από την ομάδα υποστήριξης γιατρών προς τους απεργούς πείνας, «τα επόμενα 24ωρα η κατάσταση πολλών από τους απεργούς πείνας θα είναι σε οριακό σημείο».
Στο μεταξύ, συνεχίζει να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό ο απεργός πείνας που παρουσίασε καρδιολογικό πρόβλημα.
Τη συμπαράστασή τους στους μετανάστες, που συνεχίζουν για 24η ημέρα την απεργία πείνας, εκφράζουν η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, η οποία αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση των 250 απεργών μεταναστών και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 5:00 το απόγευμα, στο Μουσείο.