«Ημέρα οργής» θα είναι η Τρίτη, λένε οι υποστηρικτές του πρωθυπουργού του Λιβάνου
Υποστηρικτές του προσωρινού πρωθυπουργού Σαάντ Αλ-Χαρίρι κατηγόρησαν τη Δευτέρα τη Χεζμπολάχ για «πραξικόπημα» που έχει ως στόχο να αναλάβει τον έλεγχο της κυβέρνησης το Ιράν και κάλεσε σε «ημέρα οργής» για την Τρίτη.
Υποστηρικτές του προσωρινού πρωθυπουργού Σαάντ Αλ-Χαρίρι κατηγόρησαν τη Δευτέρα τη Χεζμπολάχ για «πραξικόπημα» που έχει ως στόχο να αναλάβει τον έλεγχο της κυβέρνησης το Ιράν και κάλεσε σε «ημέρα οργής» για την Τρίτη.
«Σχετικά με το πραξικόπημα που πραγματοποιεί η Χεζμπολάχ, πρόκειται για μια προσπάθεια να τεθεί το γραφείο του πρωθυπουργού υπό τον έλεγχο του Γουιλαγιάτ Αλ Φακίχ (θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν)» ανέφεραν υποστηρικτές του πρωθυπουργού σε ανακοίνωσή τους.
Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οποιοσδήποτε δεχτεί την προσφορά της Χεζμπολάχ για σχηματισμό νέας κυβέρνησης θα θεωρηθεί «προδότης» για το λαό του Λιβάνου.
Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Σουλεϊμάν έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό Σαάντ Χαρίρι να παραμείνει επικεφαλής υπηρεσιακής κυβέρνησης, μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.
Η Χεζμπολάχ πίεζε τον Χαρίρι να αποσύρει την κρατική χρηματοδότηση προς το ειδικό δικαστήριο που εξετάζει τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι, ενώ ζητούσε επίσης από τον πρωθυπουργό να απαιτήσει από τους Λιβανέζους δικαστές να παραιτηθούν και να κηρύξει άκυρη τη συμφωνία με τα Ηνωμένα Έθνη βάσει της οποίας ιδρύθηκε το δικαστήριο.
Μετά την παραίτηση πολλών μελών του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης (μελών της Χεζμπολάχ), η κυβέρνηση του Λιβάνου κατέρρευσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Διαφθορά μετρημένη σε δισ.: Από τα βοσκοτόπια του ΟΠΕΚΕΠΕ στα σαλόνια των Βρυξελλών
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442