Ο Απόστολος Γεωργιάδης νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών
Ο ακαδημαϊκός Απόστολος Γεωργιάδης είναι ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2011. Η εγκατάσταση του νέου προέδρου θα γίνει αύριο, Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα σε δημόσια συνεδρίαση της Ακαδημίας. Αντιπρόεδρος θα είναι ο ακαδημαϊκός, Γεώργιος Κοντόπουλος.
Ο ακαδημαϊκός, Απόστολος Γεωργιάδης είναι ο νέος πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2011. Η εγκατάσταση του νέου προέδρου θα γίνει αύριο, Πέμπτη στις 7 το απόγευμα σε δημόσια συνεδρίαση της Ακαδημίας.
Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών θα είναι ο ακαδημαϊκός Γεώργιος Κοντόπουλος.
Ο πρόεδρος του 2010, Κ.Σβολόπουλος θα μιλήσει με θέμα: «Το έργο των Κέντρων και Γραφείων Ερεύνης της Ακαδημίας κατά το έτος 2010». Θα ακολουθήσει ομιλία του νέου προέδρου με θέμα «Η αμφισβήτηση της Νομικής ως επιστήμης».
Ο Απόστολος Γεωργιάδης σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία. Το 1962 ανακηρύχθηκε διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, έπειτα υφηγητής και στη συνέχεια καθηγητής Αστικού Δικαίου. Το 1976 εξελέγη τακτικός καθηγητής του Αστικού Δικαίου στη Νομική σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του καριέρα άσκησε τη δικηγορία έχοντας διατελέσει νομικός σύμβουλος τραπεζών.
Έχει δημοσιεύσει πολλά επιστημονικά άρθρα και μελέτες σε ελληνικά και γερμανικά περιοδικά, καθώς και σε τιμητικούς τόμους ελλήνων και ξένων συναδέλφων του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισραήλ: «Σε υψηλή ετοιμότητα» για το Ιράν και σε «συντονισμό» με τις ΗΠΑ
- ΕΕ – ΗΠΑ: «Στοίχημα με ρίσκο» αποκαλεί ο CEO της UBS την αποεπένδυση από την αμερικανική οικονομία
- Ο Τραμπ είχε μια «πολύ σημαντική τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Ερντογάν που «συμπαθεί πολύ»
- ΗΠΑ: Μαίνεται η επιδημία ιλαράς λόγω της δυσπιστίας έναντι των εμβολίων
- Βενεζουέλα: Νέο ρεσάλτο, το 7ο, των ΗΠΑ στην Καραϊβική
- Μεντιλίμπαρ: «Δείξαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε»


