Καμία ελπίδα για επιζώντες στο ανθρακωρυχείο της Νέας Ζηλανδίας μετά από νέα έκρηξη
Μια δεύτερη πολύ ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη στο ανθρακωρυχείο Πάικ Ρίβερ, έσβησε εντελώς τις ελπίδες να βρεθούν σώοι οι 29 παγιδευμένοι εργαζόμενοι. «Η χώρα είναι σε πένθος. Είναι μια εθνική τραγωδία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Τζόν Κέιν.
Και οι 29 ανθρακωρύχοι που είχαν παγιδευτεί στο υπέδαφος σε ορυχείο στη Νέα Ζηλανδία πριν πέντε ημέρες πιστεύεται ότι είναι νεκροί μετά και την δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο Πάικ Ρίβερ, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα Τετάρτη.
«Η χώρα είναι σε πένθος. Είναι μια εθνική τραγωδία», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζον Κέι σε συνέντευξη Τύπου, καθώς η δεύτερη έκρηξη που σημειώθηκε ήταν πάρα πολύ ισχυρή.
«Πρέπει δυστυχώς να ανακοινώσω στους Νεοζηλανδούς ότι σημειώθηκε μια πολύ ισχυρή έκρηξη σήμερα, γύρω στις 03:37′ ώρα Ελλάδος στο υπέδαφος και ότι εξαιτίας της έκρηξης αυτής, κανείς δεν επέζησε», δήλωσε ο Γκάρι Νόουλς, ο διοικητής της αστυνομίας και συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης. «Όλοι χάθηκαν», πρόσθεσε.
Οι οικογένειες των ανθρακωρύχων με δάκρυα στα μάτια έφυγαν από τη συνάντηση που είχαν με τους αξιωματούχους, οι οποίοι τούς ανήγγειλαν την είδηση.
Τα θύματα, ηλικίας 17 έως 62 ετών, ήταν 24 Νεοζηλανδοί, δύο Αυστραλοί, δύο Βρετανοί και ένας Νοτιοαφρικανός. Μετά την έκρηξη της περασμένης Παρασκευής που σημειώθηκε στο ορυχείο, δύο εργάτες ελαφρά τραυματισμένοι είχαν καταφέρει να βγουν στην επιφάνεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πώς ο χιονάνθρωπος έγινε είδος υπο εξαφάνιση
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442