
Κράνος αερόσακος για ποδηλάτες
Το 2005 δύο Σουηδέζες φοιτήτριες του industrial design, οι Anna Haupt και Terese Alstin συνειδητοποίησαν πως παρά τις οχλήσεις και τους κανονισμούς του κώδικα οδικής κυκλοφορίας οι ποδηλάτες αρνούνταν να χρησιμοποιήσουν κράνη ασφαλείας.
Το 2005 δύο Σουηδέζες φοιτήτριες του industrial design, οι Anna Haupt και Terese Alstin συνειδητοποίησαν πως παρά τις οχλήσεις και τους κανονισμούς του κώδικα οδικής κυκλοφορίας οι ποδηλάτες αρνούνταν να χρησιμοποιήσουν κράνη ασφαλείας.
Έτσι, κατασκεύασαν ένα κολάρο εξοπλισμένο με ανιχνευτές κίνησης που φουσκώνει αυτόματα μόλις αναγνωρίσει πως ο ποδηλάτης πέφτει. Χρειάστηκαν 5 χρόνια ερευνών για να ολοκληρωθεί και να γίνει αξιόπιστο το μοντέλο αλλά πλέον είναι έτοιμο και σίγουρα θα σώσει πολλές ζωές.
http://www.core77.com/blog/object_culture/invisible_bike_helmet_inflates_before_impact__17690.asp
Γιώργος Επιτήδειος
- Φέτα: Φόβοι για έλλειψη λόγω ευλογιάς προβάτων – Τι «είδε» το BBC
- Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ για την 7η συνεχόμενη νίκη στη Super League
- Αρκάς: Η καλημέρα του Σαββάτου με ευχές για τον Άγιο Νικόλαο που γιορτάζει σήμερα
- Φυστίκια: Το σνακ που κάνει καλό στη μνήμη
- Εορταστικό ωράριο: Πρεμιέρα κάνει την Πέμπτη – Τι πρέπει να γνωρίζετε
- Μιλγουόκι Μπακς – Φιλαδέλφεια Σίξερς 101-116: Νέα εντός έδρας ήττα από τα «Ελάφια»
- Καιρός: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία Byron το Σάββατο – Υπερχείλισαν Πηνειός και Ενιπέας – Ήχησε 112
- «Άνθρωποι και ποντίκια»: Ξεκίνησε η προπώληση Ιανουαρίου, μετά τα sold out του Δεκεμβρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442