
Δεν θα απαιτείται υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου για το κοινωνικό τιμολόγιο
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε Αρθούρο Ζερβό απέστειλε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, με την οποία γνωστοποιεί την απόφαση της Κυβέρνησης να εκδώσει κανονιστική ρύθμιση, με την οποία δεν θα απαιτείται για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (Κ.Ο.Τ) η υποβολή υπεύθυνης δήλωσης εγκαταστάτη ηλεκτρολόγου μετά την παρέλευση 14ετίας από τον τελευταίο έλεγχο, όπως προέβλεπε η υπουργική απόφαση
Μέχρι την επίσημη δημοσίευση της συγκεκριμένης ρύθμισης, στην οποία προχωρεί το ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καλούνται οι υπηρεσίες της ΔΕΗ να δέχονται τις αιτήσεις των δικαιούχων του Κ.Ο.Τ χωρίς να επιβάλουν κανενός είδους επιβάρυνση.
Παράλληλα, στην επιστολή του ο κ. Μανιάτης υπογραμμίζει ότι είναι πολιτική επιλογή να μην απαιτείται η καταβολή οποιασδήποτε προκαταβολής ή αναπροσαρμογής αυτής, σε όλες τις περιπτώσεις μεταβιβάσεων λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, στο πλαίσιο του Κ.Ο.Τ, από οποιονδήποτε παλαιό δικαιούχο προς οποιονδήποτε σημερινό, ανεξάρτητα της ύπαρξης ή όχι συγγενικής σχέσης μεταξύ τους και με την προϋπόθεση ότι ο παλαιός δικαιούχος δεν απαιτεί από την ΔΕΗ την επιστροφή της προκαταβολής που ο ίδιος έχει καταθέσει. Μόνο γι’ αυτές τις περιπτώσεις ο σημερινός αιτών θα υποχρεούται στην καταβολή εξαιρετικά μικρής προκαταβολής, που θα είναι η κατά το δυνατόν μικρότερη και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να ξεπερνά το όριο των 20 ευρώ.
in.gr
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Πληροφορίες για τραυματίες και ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
- Θεσσαλονίκη: Διέρρηξαν μονοκατοικία και πέρασαν εκεί το Πάσχα – Δύο συλλήψεις
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Στα «κάρβουνα» η κυβέρνηση μετά την ανάπαυλα του Πάσχα – Σκάνδαλα, ενεργειακή κρίση και αστάθεια
- Τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία στο Μενίδι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442