Πάτησε στο… κίτρινο υποβρύχιο και ανέβηκε στην κορυφή η Μπαρτσελόνα
Στην κορυφή της βαθμολογίας της Primera Division, έχοντας έναν αγώνα παραπάνω, ανέβηκε η Μπαρτσελόνα. Η επόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League επικράτησε με 3-1 της Βιγιαρεάλ (αντιπάλοπυ του ΠΑΟΚ στο Europa League) στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής και περιμένει το αποτέλεσμα της κυριακάτικης αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Σπόρτινγκ Χιχόν για να δει αν θα παραμείνει πρώτη.
Στην κορυφή της βαθμολογίας της Primera Division, έχοντας έναν αγώνα παραπάνω, ανέβηκε η Μπαρτσελόνα. Η επόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Champions League επικράτησε με 3-1 της Βιγιαρεάλ (αντιπάλοπυ του ΠΑΟΚ στο Europa League) στο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής και περιμένει το αποτέλεσμα της κυριακάτικης αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Σπόρτινγκ Χιχόν για να δει αν θα παραμείνει πρώτη.
Η σύνθεση της Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Αλβες, Πουγιόλ, Αμπιντάλ, Μάξγουελ (84′ Αντριάνο), Τσάβι (88′ Μαστσεράνο), Μπουσκέτς, Ινιέστα, Πέδρο, Βίγια (72′ Κεϊτά), Μέσι.
Με ένα γκολ από το μόνιμο σκόρερ και μεγάλο «αστέρι» της, τον Φερνάντο Γιορέντε, η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε 1-0 την Αλμερία, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 11ης αγωνιστικής στην πριμέρα ντιβιζιόν.
Ο Γιορέντε σκόραρε στο 10ο λεπτό το όγδοο εφετινό τέρμα του, που τον φέρνει στη δεύτερη θέση των «κανονιέρηδων» στο ισπανικό πρωτάθλημα, μαζί με τον Λιονέλ Μέσι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η νίκη ήταν «πύρρειος» για τους Βάσκους, οι οποίοι έχασαν πέναλτι μόλις στο 6ο λεπτό με τον Σαν Χοσέ, καθώς ολοκλήρωσαν την αναμέτρηση με 9 παίκτες, λόγω αποβολής των Κάμπο (44′) και Καστίγιο (69′).
Τα αποτελέσματα του Σαββάτου (11η αγωνιστική)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Αλμερία 1-0 (10′ Γιορέντε)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Οσασούνα 3-0 (26′, 70′ Φορλάν, 41′ Αγκουέρο)
Μπαρτσελόνα – Βιγιαρεάλ 3-1 (22′ Βίγια, 58′, 83′ Μέσι – 26′ Νιλμάρ)
Το πρόγραμμα της Κυριακής 14 Νοεμβρίου
18:00 Χέρκουλες – Ρεάλ Σοσιεδάδ
18:00 Ράσινγκ Σανταντέρ – Εσπανιόλ
18:00 Μάλαγα – Λεβάντε
18:00 Μαγιόρκα – Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
18:00 Σαραγόσα – Σεβίλη
20:00 Σπόρτινγκ Χιχόν – Ρεάλ Μαδρίτης
22:00 Βαλένθια – Χετάφε
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
Μπαρτσελόνα 28 -11αγ.
Ρεάλ Μαδρίτης 26
Βιγιαρεάλ 23 -11αγ.
Εσπανιόλ 18
Σεβίλη 17
Βαλένθια 17
Ατλέτικο Μαδρίτης 17 -11αγ.
Ρεάλ Σοσιεδάδ 16
Αθλέτικ Μπιλμπάο 16 -11αγ.
Μαγιόρκα 14
Χετάφε 13
Οσασούνα 12 -11αγ.
Σανταντέρ 10
Λα Κορούνια 10
Σπόρτινγκ Χιχόν 10
Χέρκουλες 9
Αλμερία 9 -11αγ.
Λεβάντε 8
Μάλαγα 7
Σαραγόσα 7
www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισημερινός: Οι ΗΠΑ βομβαρδίζουν «ναρκοτρομοκράτες» και στα σύνορα με την Κολομβία
- Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός σε ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις
- Ιράν: Αναχαιτίστηκε βαλλιστικός πύραυλος που είχε στόχο ορμητήριο των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία
- Μέση Ανατολή: Αύξηση κατά 20% στις τιμές των καυσίμων ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Πακιστάν
- Ιράν: «Εχουν σκοτωθεί 180 παιδιά από τις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ» ανάμεσα σε «τουλάχιστον 1.332 αμάχους»
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης προκαλούν τον Τραμπ – «Περιμένουμε» τα πολεμικά σας στα Στενά του Ορμούζ