Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Ανήσυχοι οι Έλληνες για την οικονομία, το 56% φοβάται χρεοκοπία

Ανήσυχοι οι Έλληνες για την οικονομία, το 56% φοβάται χρεοκοπία

Ανήσυχοι και φοβισμένοι για το τι μέλλει γενέσθαι στην οικονομία εμφανίζονται οι Έλληνες, σε δημοσκόπηση της Public Issue για την επόμενη ημέρα των εκλογών, με το 56% να θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας. Επιπλέον, το 46% ζητά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές για πληρωμή μόνο ενός μέρους. Ως ένοχο για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας η συντριπτική πλειοψηφία, 96%, απαντά οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ανήσυχοι και φοβισμένοι για το τι μέλλει γενέσθαι στην οικονομία εμφανίζονται οι Έλληνες, σε δημοσκόπηση της Public Issue για το ΣΚΑΪ για την επόμενη ημέρα των εκλογών, με το 56% να θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Επιπλέον, το 46% ζητά επαναδιαπραγμάτευση του χρέους με τους δανειστές για πληρωμή μόνο ενός μέρους.

Ως ένοχο για την σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας η συντριπτική πλειοψηφία, 96%, απαντά οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα σήμερα με το δημόσιο χρέος της, το 46% ζητά επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές για πληρωμή μόνο ενός μέρους, 23% ζητά συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, ενώ 14% ζητά να μην πληρώσει η Ελλάδα το χρέος και να προχωρήσει σε στάση πληρωμών.

Πάντως, το 69% πιστεύει ότι η χώρα δε θα πρέπει να φύγει από τη ζώνη του Ευρώ.

Ποιος φταίει για την κατάσταση;

Ως ένοχο για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας η συντριπτική πλειοψηφία, 96%, απαντά οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Ειδικότερα, σε ερώτηση για το ποιοι ευθύνονται για το χρέος της Ελλάδας, η συντριπτική πλειοψηφία (96%) απαντά οι ελληνικές κυβερνήσεις και ακολουθούν οι κερδοσκόποι (87%), οι ελληνικές τράπεζες (72%), οι μεγάλες χώρες της ΕΕ (69%), οι ξένες τράπεζες (66%) και τέλος οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες (54%).

Εξάλλου, 66% των ερωτώμενων απαντούν ότι δεν εμπιστεύονται τους Γιώργο Παπανδρέου και Γιώργο Παπακωνσταντίνου για τη διαχείριση των προβλημάτων της οικονομίας, ενώ 65% εκτιμά ότι η στάση του Αντώνη Σαμαρά στα θέματα της οικονομίας είναι λάθος.

Η έρευνα της Public Issue πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4-6 Νοεμβρίου 2010, σε δείγμα 1.027 ατόμων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο