Δεύτερη συνεχόμενη μείωση στις λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης το Σεπτέμβριο
Ευάλωτη παραμένει η καταναλωτική ζήτηση στην Ευρωζώνη, με το δείκτη λιανικών πωλήσεων να υποχωρεί το Σεπτέμβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Αύγουστο. Μικρή αύξηση περίμεναν οι οικονομολόγοι, επιβράδυνση στην αύξηση σε ετήσια βάση σημείωσε ο δείκτης.
Ευάλωτη παραμένει η καταναλωτική ζήτηση στην Ευρωζώνη, με το δείκτη λιανικών πωλήσεων να υποχωρεί το Σεπτέμβριο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατά 0,2% σε σύγκριση με τον Αύγουστο.
Τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή δείχνουν ότι η υποχώρηση συνεχίστηκε, μετά το -0,2% του Αυγούστου. Η ίδια η μεταβολή του Αυγούστου αναθεωρήθηκε στο -0,2% από το -0,4% που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Σε ετήσια βάση, η αύξηση του δείκτη λιανικών πωλήσεων επιβραδύνθηκε στο 1,1% τον Σεπτέμβριο έναντι του αναθεωρημένου 1,3% τον Αύγουστο.
Τα στοιχεία διέψευσαν τις προσδοκίες της αγορές για μικρή αύξηση σε μηνιαία βάση: Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 0,1% σε μηνιαία βάση και 1,3% σε ετήσια βάση.