Κλειστή παρέμεινε την Πέμπτη η οδός Μπουμπουλίνας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, λόγω κινητοποιήσεων των αρχαιολόγων και των εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου. Ανοιχτά τα ταμεία της Ακρόπολης, καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι εργάστηκαν κανονικά. Για όγδοη ημέρα συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους οι συμβασιούχοι.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και τα σωματεία ηθοποιών και μουσικών όπως και εκπρόσωποι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.

«Οι περικοπές στα κρατικά θέατρα έχουν φτάσει στο 50%. Απαιτούμε περισσότερα χρήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Οι ηθοποιοί και μουσικοί διεκδικούν επαρκή χρηματοδότηση από το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να μην παραδοθεί ο χώρος τους, όπως σημειώνουν, στην ιδιωτική εκμετάλλευση. Όπως ανέφεραν εκπρόσωποι των σωματείων επιχείρησαν να συναντήσουν τους υπευθύνους χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

«Έχουν αναπτυχθεί στον χώρο μας φοβερά μονοπώλια» δήλωσε η ηθοποιός Ελένη Γερασιμίδου. «Το Υπουργείο στερεί από τα δύο κρατικά θέατρα τον προϋπολογισμό» πρόσθεσε.

Παράλληλα, οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού δήλωσαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Μεταξύ άλλων, ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων 20 και 22 μηνών σε περίπου 400 εργαζόμενους, καθώς και την παραμονή στην εργασία 300 εκτάκτων συναδέλφων τους.

«Αυτό που γίνεται σήμερα είναι πραγματικό δουλεμπόριο και πρέπει να σταματήσει» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος παρευρέθηκε στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Χαρακτήρισε δε αυταρχική την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζόμενους.

«Τα ρυάκια θα γίνουν ποτάμια μεγαλύτερα από της Γαλλίας» τόνισε ο Αλέκος Αλαβάνος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, ο οποίος επίσης παρέστη στην παράσταση διαμαρτυρίας.

Ανοικτά παρέμειναν την Πέμπτη τα ταμεία του Ιερού Βράχου, καθώς οι μόνιμοι υπάλληλοι δεν συνέχισαν τη διαμαρτυρία συμπαράστασης.

Οι συμβασιούχοι υπάλληλοι της Ακρόπολης ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Παρασκευής νέα συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ