Απεργία απειλεί να κλείσει τα σημαντικότερα βρετανικά αεροδρόμια
Ταλαιπωρία ενδέχεται να περιμένει χιλιάδες επιβάτες που θα ταξιδέψουν από ή προς τη Βρετανία, στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου, καθώς ένα από τα συνδικάτα του προσωπικού εδάφους στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας ψήφισε υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας. Οι τελικές αποφάσεις των εργαζομένων θα ληφθούν τη Δευτέρα.
Ταλαιπωρία ενδέχεται να περιμένει χιλιάδες επιβάτες που θα ταξιδέψουν από ή προς τη Βρετανία, στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου, καθώς ένα από τα συνδικάτα του προσωπικού εδάφους στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας ψήφισε την Πέμπτη υπέρ της πραγματοποίησης απεργίας.
Τα μέλη του σωματίου «Ενότητα» ανακοίνωσαν ότι θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις του τη Δευτέρα, προκειμένου να αφήσουν περιθώριο διαπραγματεύσεων με τον εργοδοτικό τους φορέα, τη BAA, η οποία διαχειρίζεται τα σημαντικότερα βρετανικά αεροδρόμια, όπως το Χίθρου, καθώς και εκείνα του Στάνστεντ, του Σαουθάμπτον, της Γλασκόβης, του Αμπερντιν και του Εδιμβούργου.
Η ΒΑΑ έχει προειδοποιήσει ότι οποιαδήποτε απεργία μπορεί πρακτικώς να κλείσει τα παραπάνω αεροδρόμια, καθώς το σωματείο «Ενότητα» έχει υπό την αιγίδα του 6.000 εργαζόμενους σε ειδικότητες-κλειδιά, όπως πυροσβέστη, προσωπικού ασφαλείας και μηχανικού.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η απεργία είναι πιθανόν να εκδηλωθεί εντός του Αυγούστου και ενδεχομένως το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα. Σημειώνεται ότι τα συνδικάτα στα βρετανικά αεροδρόμια υποχρεούνται να προειδοποιήσουν μία εβδομάδα πριν από την όποια απεργιακή κινητοποίηση.
Εργοδότες και εργαζόμενοι διαφωνούν σε μισθολογικά ζητήματα.
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.