Η τρομοκρατία στην ατζέντα των συνομιλιών Κάμερον-Ζαρντάρι στη Βρετανία
Προσπάθεια να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους θα καταβάλουν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, κατά τη διάρκεια επίσημων συζητήσεων που θα έχουν εντός της ημέρας. Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος είναι η τρομοκρατία, η εκστρατεία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και το εμπόριο. Και όλα αυτά την ώρα που ετήσια έκθεση για την τρομοκρατία, δείχνει πως η Αλ Κάιντα στο Πακιστάν είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ.
Προσπάθεια να ξεπεράσουν τις διαφορές τους θα καταβάλουν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο πρόεδρος του Πακιστάν, Ασίφ Αλί Ζαρντάρι, κατά τη διάρκεια επίσημων συζητήσεων που θα έχουν αργότερα, σήμερα Παρασκευή στο Τσέκερς.
Οι δύο άνδρες θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν την ένταση που προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Κάμερον ότι το Πακιστάν προωθεί την τρομοκρατία.
Τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση Κάμερον-Ζαρντάρι είναι η τρομοκρατία, η εκστρατεία του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν και το εμπόριο.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας προκάλεσε την αντίδραση του Πακιστάν, όταν την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στην Ινδία δήλωσε ότι το Πακιστάν προωθεί την «εξαγωγή της τρομοκρατίας».
«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε σε καμία περίπτωση την ιδέα ότι η χώρα αυτή (το Πακιστάν) μπορεί να κοιτάζει προς δυο πλευρές και να προωθεί με οποιονδήποτε τρόπο την εξαγωγή τρομοκρατίας στην Ινδία, το Αφγανιστάν ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο» είχε δηλώσει.
Παρά τις αντιδράσεις ο Βρετανός πρωθυπουργός συνεχίζει να υπερασπίζεται τις δηλώσεις του, ενώ ο πακιστανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα τον προκαλέσει προσωπικά σχετικά με τα συγκεκριμένα σχόλια κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.
Νο1 απειλή για τις ΗΠΑ η Αλ Κάιντα
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με ετήσια έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης, η ηγεσία της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν και τα παρακλάδια της στην Αφρική παραμένουν οι μεγαλύτερες απειλές για τις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με την έκθεση, η Αλ Κάιντα σημείωσε κάποιες οπισθοχωρήσεις το 2009, ωστόσο παραμένει η νούμερο ένα απειλή για τις ΗΠΑ.
Το Ιράν, σύμφωνα με την έκθεση, παραμένει το κράτος που υποστηρίζει περισσότερο την τρομοκρατία.
Παρόλα αυτά, οι επιθέσεις μειώθηκαν συνολικά, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο μέσα σε πέντε χρόνια.
Τα στοιχεία δείχνουν μία μείωση της τάξης του 6% στις επιθέσεις και της τάξης του 5% στον αριθμό των θανάτων παγκοσμίως.
Ωστόσο, οι επιθέσεις στο Πακιστάν αυξήθηκαν, καθώς το 2005 είχαν σημειωθεί 16 και το 2009 αυξήθηκαν σε 940.
Η έκθεση, τέλος, χαρακτηρίζει το Ιράν, την Κούβα, τη Συρία και το Σουδάν ως τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Στα ύψη οι τιμές στα νεόδμητα διαμερίσματα στην Αθήνα – Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο
- «Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου»: Το νέο έργο της Φωτεινής Αθερίδου στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης
- Η Επιστήμη το 2026 – Τι προβλέπει το περιοδικό Nature για τη χρονιά που έρχεται
- Δολοφονία Ελένης Παπαδοπούλου: Επιστρέφει το «Φως στο Τούνελ» που ξανάνοιξε τον φάκελο της υπόθεσης
- Tραγωδία στην Ιταλία: Μητέρα και κόρη έπαθαν τροφική δηλητηρίαση σε δείπνο και πέθαναν
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη: Μπέρδεψε τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες» της ΝΔ με τους πραγματικούς αγρότες
- Μην το κουράζεις: Σταμάτα να το υπεραναλύεις τόσο – γιορτές έχουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/michael-chere-PV8dauzbvtA-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442