Η «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη από το Εθνικό στην Επίδαυρο
Τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ανεβάζει σήμερα, Παρασκευή, το Εθνικό στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Η
παράσταση, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, θα επαναληφθεί αύριο, Σάββατο.
Τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, ανεβάζει
σήμερα, Παρασκευή, το Εθνικό στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Η
παράσταση θα επαναληφθεί
αύριο, Σάββατο.
Η Λυσιστράτη, η πιο αγαπημένη ηρωίδα του αριστοφανικού θεάτρου, πραγματεύεται το θέμα του πολέμου συνδυάζοντας τον πολιτικό προβληματισμό με τον έρωτα και τη σάτιρα.
Με το σκεπτικό πως η ολέθρια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η πόλη βαραίνει αποκλειστικά τους άνδρες, ο Αριστοφάνης κάνει μια ακόμη προσπάθεια να πείσει τους συμπολίτες του για την ανάγκη μιας συνετής εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.
Οι αποφάσεις της πόλης πρέπει να βασίζονται στη λογική, την αμοιβαιότητα και την κατανόηση, τομείς όπου, κατά τον Αριστοφάνη, οι γυναίκες τα καταφέρνουν καλύτερα.
Η παράσταση, μετά την Επίδαυρο, θα περιοδεύσει στην περιφέρεια, ενώ στην Αθήνα θα παρουσιαστεί στις 8 Σεπτεμβρίου (Αττικό Άλσος) και στις 12 του ίδιου μήνα (Άλσος Νέας Σμύρνης).
Στον ρόλο της Λυσιστράτης εμφανίζεται ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Πρωταγωνιστούν, επίσης, οι Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Γιώργος Χρυσοστόμου, Μάκης Παπαδημητρίου κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φάμελλος: Να αποτελέσει η ιστορική μνήμη και η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων βάση της Ειρήνης
- Πανελλαδικές 2026: Αυτά είναι εξεταστικά κέντρα των Ειδικών Μαθημάτων – Οδηγίες για τους υποψήφιους
- Παπαδάκη, συνήγορος Σπίρτζη: Ο χειρισμός της υπόθεσης των υποκλοπών από τον Τζαβέλλα συνιστά παραδοχή
- Παναθηναϊκός: Πως έγινε η επιλογή του Γιάκομπ Νέστρουπ
- Η μοναδική κληρονομιά του Πεπ Γκουαρδιόλα στη Μάντσεστερ Σίτι
- Κέρκυρα: Νεκρός ο οδηγός της γουρούνας, τραυματίας ο γιος του






