Κυριακή με Γερμανία-Αγγλία και Αργεντινή-Μεξικό
Η πρώτη μεγάλη μάχη του Παγκοσμίου Κυπέλλου διεξάγεται την Κυριακή (17:00) στο «Φρι Στέιτ» του Μπλούμφοντεϊν, ανάμεσα στη Γερμανία και στην Αγγλία, στη φάση των «16». Το βράδυ (21:30) στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ, Αργεντινή-Μεξικό.
Η πρώτη μεγάλη αναμέτρηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νότιας Αφρικής θα διεξαχθεί την Κυριακή 17:00) στο «Φρι Στέιτ» του Μπλούμφοντεϊν.
Η Γερμανία, πρώτη του 4ου ομίλου, θα αναμετρηθεί με την Αγγλία, δεύτερη του 3ου ομίλου, για την φάση των «16» και δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν ακόμη και την διαδικασία των πέναλτι, όπως έχει γίνει αρκετές φορές στις μεταξύ τους αμφίρροπες αναμετρήσεις.
Ο Γιόκιμ Λεβ θα έχει και πάλι τον Μίροσλαβ Κλόζε στη διάθεσή του, αφού ο Γερμανός επιθετικός εξέτισε την ποινή του, ωστόσο δεν υπολογίζει στον Κακάου. Ο άσος της Στουτγάρδης υπέστη τράβηγμα στους κοιλιακούς στην προπόνηση και την απουσία του από τον αγώνα επιβεβαίωσε και ο τεχνικός διευθυντής των «πάντσερ», Ολιβερ Μπίρχοφ. Όσον αφορά στους Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ και Ζερόμ Μπόατενγκ θα παραμείνουν αμφίβολοι ως την τελευταία στιγμή.
Από τη δική του μεριά, ο Φάμπιο Καπέλο δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.
Διαιτητής θα είναι ο Χόρχε Λαριόντα από την Ουρουγουάη.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Φρίντριχ, Μέρτεζακερ, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Κρόος, Οζίλ, Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε.
ΑΓΓΛΙΑ: Τζέιμς, Τζόνσον, Τέρι, Κάραγκερ, Α. Κόουλ, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Μπάρι, Μίλνερ, Ντεφόου, Ρούνεϊ.
Αργεντινή – Μεξικό (21:30)
Μια κλασική λατινοαμερικανική μονομαχία θα γίνει το βράδυ (21:30) της Κυριακής στο «Σόκερ Σίτι» του Γιοχάνεσμπουργκ για τη φάση των «16». Η Αργεντινή, πρώτη από τον 2ο όμιλο, όπου μετείχε και η Ελλάδα, θα αντιμετωπίσει το Μεξικό, δεύτερο από τον 1ο όμιλο.
Η αναμέτρηση έχει φαβορί και αυτό είναι φυσικά η ομάδα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ωστόσο το συγκρότημα του Χαβιέρ Αγκίρε ξεδίπλωσε πολλές αρετές κατά τη διάρκεια της Α’ φάσης της διοργάνωσης και μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα πρέπει να θεωρηθεί. Αλλωστε οι δύο ομάδες «γνωρίζονται» καλά.
Ο τεχνικός της Αργεντινής είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει βασικούς παίκτες στο ματς με την Ελλάδα, όπως τους Ιγκουαΐν, Τέβες, Χάιντσε και Σάμουελ, που επιστρέφουν στο βασικό σχήμα, ενώ ο τεχνικός του Μεξικού είναι επίσης σε θέση να παρατάξει μια πλήρης ενδεκάδα, αφού επιστρέφει και ο Εφρέν Χουάρες.
Να σημειωθεί πως οι δύο σημερινοί προπονητές είχαν τεθεί αντίπαλοι ως ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ του 1986, με τον Μαραντόνα να στέφεται στο τέλος πρωταθλητής κόσμου.
Δαιτητής θα είναι ο Ιταλός Ρομπέρτο Ροζέτι.
Οι πιθανές συνθέσεις:
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Γκουτιέρες, Ντεμικέλις, Σάμουελ, Χάιντσε, Μασκεράνο, Ντι Μαρία, Βερόν, Μέσι, Ιγκουαΐν, Τέβες.
ΜΕΞΙΚΟ: Πέρες, Χουάρες, Μάρκες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Τοράδο, Γκουαρντάδο, Οσόριο, Ντος Σάντος, Φράνκο, Ερνάντες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,www.sport.gr
- Ασταμάτητη πλέον η Κίνα – Το πλεόνασμα ενός τρισ. δολ. μας επηρεάζει όλους
- Τι αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης για την υπόθεση Παντελίδη – Αδικη απόφαση, λέει η Μίνα Αρναούτη
- Νέα ευκαιρία του Ελ Κααμπί, νέα επέμβαση του Αναρμπέκοφ (vid)
- Η βιομηχανία της μόδας γυρίζει την πλάτη στην αληθινή γούνα
- Συνελήφθη 25χρονος για πορνογραφία ανηλίκων – Πώς εντοπίστηκε
- Ο Ελ Κααμπί σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε (vid)
