Ο Γιούχα Κάνκουνεν επιστρέφει για το Ράλι της Φινλανδίας
Ο θρυλικός οδηγός ράλι Γιούχα Κάνκουνεν θα τρέξει στον φετινό αγώνα της
πατρίδας του Φινλανδίας, πραγματοποιώντας την επανεμφάνισή του στο WRC
ύστερα από 8 χρόνια.
Ο θρυλικός οδηγός ράλι Γιούχα Κάνκουνεν θα τρέξει στον φετινό αγώνα της πατρίδας του Φινλανδίας, πραγματοποιώντας την επανεμφάνισή του στο WRC ύστερα από 8 χρόνια.
Ήταν το τέλος της σεζόν 2002, όταν ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κρέμασε την αγωνιστική του φόρμα, μαζί με τον συνοδηγό του από το 1997 και μετά, Γιούχα Ρέπο.
Αλλά οι δυο τους ετοιμάζονται να συνεργαστούν ξανά στα τέλη του Ιουλίου στο 60ό Ράλι Φινλανδίας, μέσα σε ένα Ford Focus RS WRC υπό την αιγίδα της Stobart M-Sport.
«Είναι πολύ ωραίο που θα οδηγήσω ξανά, ειδικά σε ένα επετειακό ράλι», είπε ο 51χρονος Κάνκουνεν. «Είναι μια φανταστική ευκαιρία να απολαύσω ένα αυτοκίνητο WRC, μιας και θα αποσυρθούν από το πρωτάθλημα ύστερα από αυτή τη σεζόν.
»Δεν έχω μεγάλη πείρα με αυτοκίνητα τελευταίας γενιάς, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιείς έναν τροχό για να στρίψεις δύο ρόδες. Στόχος είναι μια θέση στην πρώτη 10άδα και να παλέψω με τον Κίμι Ράικονεν».
Η πρώτη συμμετοχή του Κάνκουνεν στο Ράλι Φινλανδίας ήταν το 1979 με Ford Escort. Έχει κερδίσει τρεις φορές τον αγώνα της πατρίδας του, το 1991, το 1993 και το 1999.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Τα ακίνητα αποκτούν μοναδική ταυτότητα
- Βουνό οι υποχρεώσεις για φορολογούμενους και ασφαλισμένους
- Ντιν Μάρτιν: Ο «Βασιλιάς του Κουλ» που έντυσε τον χειμώνα με τη φωνή του
- Γιατί αυξάνονται κατακόρυφα οι ανήλικοι κρατούμενοι
- Μην το κρατάς μέσα σου: Το βρίσιμο μπορεί να σου «φτιάξει» τη συγκέντρωση και τη παραγωγικότητα;
- Γιατί το στυλ δεν είναι πανάκεια – Και η Μπριζίτ Μπαρντό είναι το ιδανικό παράδειγμα





