Προοπτικές αμυντικής συνεργασίας συζήτησε ο Ευ.Βενιζέλος στο Αμπού Ντάμπι
Συνάντηση με τον επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας του Αμπού Ντάμπι είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την οποία επιβεβαιώθηκε ο στρατηγικός χαρακτήρας της συμμετοχής
του Αμπού Ντάμπι στα Ελληνικά Ναυπηγεία και στο πρόγραμμα των υποβρυχίων. Επίσης, έμφαση δόθηκε στην προώθηση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο
χωρών.
Θέματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διμερή πολιτική, στρατιωτική και οικονομική συνεργασία των δύο χωρών, εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε στο Αμπού Ντάμπι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος με τον διάδοχο του θρόνου, επικεφαλής της εκτελεστικής εξουσίας και Αναπληρωτή Ανώτατο Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Α.Υ. Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζαγίντ Αλ Ναχγιάν.
Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το Αμπού Ντάμπι στη συνεργασία του με την Ελλάδα και ο στρατηγικός χαρακτήρας της συμμετοχής του στα Ελληνικά Ναυπηγεία και στο πρόγραμμα των υποβρυχίων.
Κατά τη συνάντηση, έμφαση δόθηκε στην προώθηση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Όπως δε χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η συμμετοχή της Abu Dhabi Mar στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι το πρώτο βήμα για μια συνεργασία στον ευρύτερο τομέα της αμυντικής βιομηχανίας που δεν αφορά μόνον ναυπηγήσεις αλλά και την αεροπορική βιομηχανία και άλλες δραστηριότητες.
Ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο του ΔΣ του ομίλου στον οποίο ανήκει η Abu Dhabi Mar. Κατά τη συνάντηση αποδόθηκε ιδιαίτερη σημασία και στις ευκαιρίες που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις να αναλάβουν διάφορα επενδυτικά προγράμματα στην Δυτική περιοχή του Αμπού Ντάμπι, που αποτελεί το ενεργειακό κέντρο του εμιράτου.