Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό τη Δευτέρα καθώς το σωματείο των εργαζομένων, σε έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή, αποφάσισε την αναστολή της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει.
Κανονικά θα λειτουργήσει το Μετρό τη Δευτέρα καθώς το σωματείο των εργαζομένων, σε έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή, αποφάσισε την αναστολή της εξαγγελθείσας 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει.
Οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην ανατολή της απεργίας «έχοντας πλήρη γνώση και επίγνωση των ευθυνών μας απέναντι στο επιβατικό κοινό και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πολιτικής ηγεσίας με σκοπό την εξεύρεση λύσης και όχι τη στείρα αντιπαράθεση».
Παρ’ όλα αυτά επιμένουν ότι η απόλυση 275 δοκίμων συναδέλφων τους, των οποίων οι συμβάσεις δε μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, «είναι αναιτιολόγητη και ακατανόητη και θα έχει σα μοναδικό αποτέλεσμα την υποβάθμιση των προσφερόμενων συγκοινωνιακών υπηρεσιών και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιφέρει την περίφημη οικονομική εξυγίανση για την οποία κάποιοι, δήθεν, κόπτονται».
Το σωματείο των εργαζομένων δηλώνει παράλληλα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του με παρεμβάσεις σε κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.