Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η κατηγορία Moto3 αντικαθιστά τα 125 κ.εκ. από το 2012

Η κατηγορία Moto3 αντικαθιστά τα 125 κ.εκ. από το 2012

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσικλετών το 2012 δεν θα υπάρχουν δίχρονες μοτοσικλέτες, καθώς όλα δείχνουν ότι η κατηγορία των δίχρονων 125 κ.εκ. θα αντικατασταθεί σε δύο χρόνια από τη νεοσύστατη Moto3 με τετράχρονες μοτοσικλέτες 250 κ.εκ.

Η κατηγορία των 125 κ.εκ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσικλετών θα μετονομαστεί σε Moto3 το 2012 και θα περιλαμβάνει πλέον τετράχρονες μοτοσικλέτες 250 κυβικών εκατοστών – αντί για δίχρονες 125 κ.εκ., όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.

Αυτό είναι το πλάνο, που συζητά η Dorna (κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων) με τη FIM (Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας), θα αποκλείσει τις δίχρονες μοτοσικλέτες από το πρωτάθλημα για πρώτη φορά στην ιστορία του σπορ, από το 1949.

Σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, η Honda έχει ήδη δοκιμάσει στην Ιαπωνία τον δίχρονο κινητήρα 250 κ.εκ. που θα προσφέρει στις ομάδες της κατηγορίας Moto3. Ωστόσο, αυτός δεν θα είναι ο μοναδικός κινητήρας που θα διατίθεται στις τελευταίες.

Με τη νέα κατηγορία θα λυθεί το πρόβλημα συνωστισμού πολλών μικρότερων αγωνιστικών ομάδων στην κατηγορία Moto2, που συστάθηκε φέτος στη θέση της κατηγορίας των 250 κ.εκ., καθώς και το πρόβλημα ελλιπούς προϋπολογισμού ορισμένων ομάδων του Moto2.

auto.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο