Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την έφοδο στο gamato.info
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής για το κλείσιμο του δικτυακού τόπου gamato.info, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάσουν και περατικά αρχεία ταινιών και μουσικής.
2
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής για το κλείσιμο του δικτυακού τόπου gamato.info, μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούσαν να κατεβάσουν και περατικά αρχεία ταινιών και μουσικής.
Οι συγκεντρώσεις ξεκίνησαν στις 5 το απόγευμα μπροστά στο κτίριο της Βουλής στην Αθήνα και μπροστά από την Καμάρα στη Θεσσαλονίκη. Περίπου 150 άτομα συμμετείχαν στην κινητοποίηση στην Αθήνα, η οποία καθυστέρησε να αρχίσει λόγω απειλής για βόμβα στην πλατεία Συντάγματος.
Οι κινητοποιήσεις έρχονται μετά τη σύλληψη, την περασμένη Τετάρτη, έξι διαχειριστών του gamato.info για παραβίαση του νόμου πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η έρευνες ξεκίνησαν έπειτα από μήνυση που υπέβαλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών η Εταιρείας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟE), καταγγέλοντας τη διακίνηση πειρατικών ταινιών, τραγουδιών και βιντεοπαιχνιδιών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, το gamato.info «ήταν το δημοφιλέστερο ελληνικό site παράνομου διαμοιρασμού αρχείων» με 850.000 τακτικά μέλη και 16 εκατομμύρια επισκέπτες σε καθημερινή βάση.
Ο δικτυακός τόπος δεν αποθήκευε τα ίδια τα πειρατικά αρχεία, προσέφερε όμως μια μηχανή αναζήτησης για συνδέσμους torrent, μέσω των οποίων οι χρήστες ανταλλάσσουν αρχεία απευθείας μεταξύ τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσαγκαράκης: «Εγώ τηλεφώνησα στην αστυνομία» – Ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές
- ΣΥΡΙΖΑ: Η ζημιά στην οικονομία μεγαλώνει και η κυβέρνηση απουσιάζει
- Απίθανο συμβάν με πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ: «Κλειδώθηκαν σε γραφείο και τον απέλυσε»
- Άστατος ο καιρός τη Δευτέρα – Βροχές στην Αθήνα, χιόνια στα ορεινά
- Ο αιώνιος γρίφος του Κερτ Κομπέιν – Το σημείωμα αυτοκτονίας είναι πλαστό
- LIVE: Νιούκαστλ – Σάντερλαντ

