
Εβδομάδα ισπανικού σινεμά διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Μία εβδομάδα αφιερωμένη στο ισπανικό σινεμά διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου. Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν είναι Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου, Λέτειο Έγκλημα, Σκούρο Μπλε Σχεδόν Μαύρο.
2
Μία εβδομάδα αφιερωμένη στο ισπανικό σινεμά διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 18 έως τις 24 Μαρτίου.
Το Φεστιβάλ θα κάνει πρεμιέρα με την ταινία Λέτειο Έγκλημα στις 18 Μαρτίου.
Θα προβληθούν επίσης οι ταινίες: Μεζέδες, Καλωσορίσατε Μίστερ Μάρσαλ, Οι Εραστές του Αρκτικού Κύκλου, Σκούρο Μπλε Σχεδόν Μαύρο, Το καλό αστέρι, Μετρημένες μέρες, Ο Ήλιος της κυδωνιάς, Ο θάνατος ενός ποδηλάτη, Μέσα απ τα μάτια σου, Τα αθώα θύματα, Η νύχτα των ηλιοτροπίων, Το οινοποιείο.
Πέρα από τους διάσημους πλέον παγκοσμίως σκηνοθέτες όπως ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, πολλοί ακόμη ισπανοί σκηνοθέτες έχουν να επιδείξουν σημαντικότατες φιλμογραφίες που συνδυάζουν ποιότητα και ψυχαγωγία. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν οι Ρικάρντο Φράνκο, Ιμανόλ Ουρίμπε, Αλεξ ντε λα Ιγλέσια, Ιθιάρ Μπογιαίν, Χούλιο Μέντεμ.
Νεότεροι σκηνοθέτες όπως οι Ντανιέλ Σάντσεθ Αρέβαλο, Χόρχε Σάντσεθ- Καβεδούθο, Χοσέ Κορμπάτσο και Χουάν Κρουθ, συμμετέχουν επίσης στο αφιέρωμα με τις πρώτες μεγάλου μήκους ταινίες τους.
Οι προβολές θα γίνουν στο νέο κτίριο της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, στην Ιερά Οδό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ – Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο – Λαβρόφ και συζήτηση κυρίως για Ουκρανία και Ιράν
- Βραζιλία: Ενοπλη επίθεση 13χρονου μέσα σε σχολείο – Νεκρά δυο μέλη του προσωπικού
- Στενά του Ορμούζ: Σχέδιο απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας συνέταξαν οι ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ακύρωσε το Σχέδιο Ελευθερία για τη συνοδεία πλοίων στο Ορμούζ, αδειάζοντας τον Ρούμπιο
- Στενά του Ορμούζ: Τουλάχιστον 10 ναυτικοί πέθαναν λόγω της σύγκρουσης, λέει ο Ρούμπιο
- Χανταϊός: Στα Κανάρια Νησιά θα καταπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο




