Δηλώστε στο συμμετοχή Athens Video Art Festival
Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.
Το Athens Video Art Festival είναι το επίσημο φεστιβάλ της Ελλάδας στον τομέα της video art, ενώ φροντίζει συγχρόνως να καλύπτει τις απαιτήσεις ανθρώπων από όλο το φάσμα της δημιουργίας. Στην πορεία του έχει κερδίσει καλλιτέχνες, φορείς και κοινό, το οποίο δίνει μαζικά το παρόν κάθε χρονιά. Μέσα από την πολύπλευρη δράση του, το Athens Video Art Festival αποτελεί τοπίο προώθησης και συνδετικό κρίκο ανάμεσα στους δημιουργούς και τις διοργανώσεις, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας.
Κάθε χρόνο το Athens Video Art Festival εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και θέτει νέους στόχους ανεβάζοντας τον πήχη ψηλότερα, αναδεικνύει τον ακαδημαϊκό του χαρακτήρα και τον ενισχύει μέσω σημαντικών αφιερωμάτων και συνεργασιών, προσφέρει κίνητρα για δημιουργία στην καλλιτεχνική κοινότητα, παρουσιάζει τις τελευταίες διεθνείς εξελίξεις στον τομέα των ψηφιακών μέσων και τις επικοινωνεί με το ευρύ κοινό.
Στόχος παραμένει η έκφραση, μέσα από ένα πολυδιάστατο και πολυσυλλεκτικό καλλιτεχνικό γεγονός ανοιχτό σε κάθε έκφραση της ψηφιακής δημιουργίας.
Κατηγορίες Έργων: Video Art, Animation, Video Installation, Installation, Digital Image, Web Art, Performance Art
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.
Δεν υπάρχει θεματικός περιορισμός.
Δυνατότητα Επιλογής: Με το “FEEL FREE TO FEEL GREEN” ως αφετηρία έμπνευσης, το Athens Video Art Festival φέτος θα παρουσιάσει έργα που θα αφορούν στην ευρύτερη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση.
Με σεβασμό στην εικαστική δημιουργία αλλά και στα μεγάλα οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα της εποχής μας, το Athens Video Art Festival 2010 καλεί τους σύγχρονους καλλιτέχνες να εμπνευστούν, να προβληματιστούν και να δημιουργήσουν έργα καταθέτοντας την δική τους ξεχωριστή άποψη πάνω στο θέμα.
Με κοινό στόχο τη μέγιστη κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση του κοινού στην ενεργό δράση σε περιβαλλοντολογικά ζητήματα, τα eco sensitive έργα όλων των κατηγοριών του AVAF συναντιούνται φέτος σε ένα ξεχωριστό τριήμερο πρόγραμμα και απευθύνονται σε ένα ευρύ κοινό, ανοικτό σε ερεθίσματα και εξοικειωμένο με τα νέα μέσα. Με αυτόν τον τρόπο και με όχημα τις νέες μορφές ψηφιακών τεχνών, επιχειρούμε να τονώσουμε την σύγχρονη αντίληψη του κοινού σε ζητήματα οικολογικής ευαισθησίας. Η θεματική αυτή είναι προαιρετική.
Παράλληλες Συμμετοχές: Αποστολή demos για το συναυλιακό γεγονός.
Δηλώσεις συμμετοχής και αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στην επίσημη ιστοσελίδα του Athens Video Art Festival.
Επιπλέον πληροφορίες και διευκρινίσεις: info@athensvideoartfestival.gr
Συμμετοχές θα γίνονται δεκτές μέχρι τη 15η Φεβρουαρίου 2010
Με αφορμή τις δηλώσεις συμμετοχών, οι οποίες ολοκληρώνονται στις 15 Φεβρουαρίου 2010 αλλά και την επίσημη διοργάνωση του 7 – 9 Μαΐου 2010, το Athens Video Art Festival 2010 θα κάνει μια σειρά από events ξεκινώντας την πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και για κάθε δεύτερη πέμπτη του μήνα μέχρι και την πέμπτη 29 Απριλίου, με στόχο τη συνεχή και άμεση επαφή του κοινού και των καλλιτεχνών με το γεγονός.
Τα events, θα γίνουν στην Αθήνα στον Πολυχώρο 6 D.O.G.S. στην Οδό Αβραμιώτου στο Μοναστηράκι σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Best 92.6.
Κορυφαίο γεγονός στα events που θα πραγματοποιηθούν θα αποτελέσει η παρουσίαση μιας σειράς mapping installations*, ότι πιο σύγχρονο και πρωτοποριακό στον χώρο των digital arts.
Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου στον πολυχώρο 6 D.O.G.S στις 22:00, θα πραγματοποιηθεί το «SPECIAL FEATURES VOL.2» με ελεύθερη είσοδο.
Στα Decks ο παραγωγός του Best 92. 6 Γιώργος Κυριακού.
VJ Set: S.BELL (VISUAL VIBE PROJECT
Ο πολυχώρος 6 D.O.G.S αποτελεί ένα δυναμικό πυρήνα πολυσυλλεκτικών δραστηριοτήτων μέσα στην καρδιά της πόλης.
Συνδυάζει οργανικά όλα τα στοιχεία του: το Project Space (εικαστικό χώρο για εκθέσεις, events, και performances), Café/Bar (αν δεν σου φτάσει όλη η Αβραμιώτου), και ένα Utility Space (όπου φιλοξενούνται συναυλίες, θεατρικά, workshops και άλλα projects).
- Πώς το ντόμινο του πολέμου βάζει «φωτιά» στα ελληνικά σούπερ μάρκετ
- Δίκη για τα «Τέμπη» στη Λάρισα: Επιτελικό φιάσκο με την αίθουσα – Η γεμάτη αιχμές απάντηση της κυβέρνησης
- 28ο ΦΝΘ: 66.000 θεατές παρακολούθησαν προβολές και εκδηλώσεις από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου
- Οι …τίτλοι των διαιτητών: Ποιος είναι «εδράκιας», ποιος «καρτάκιας», ποιος «πεναλτάκιας»…
- Ιταλία: Η Μελόνι έχασε το «μαγικό της άγγιγμα» – Απορρίφθηκε σε δημοψήφισμα η δικαστική μεταρρύθμιση
- Βέροια: Υπό κράτηση ο 20χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης – Διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη






