Εγκαινιάζεται το ανακαινισμένο Εθνικό Θέατρο
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού και πλήθους επισήμων, εγκαινιάζεται σήμερα, Παρασκευή, το ανακαινισμένο Εθνικό Θέατρο κάνοντας πραγματικότητα το όραμα του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου. Εν συνεχεία οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν την -χωρίς τροποποιήσεις- παράσταση Πουθενά του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
43
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και πλήθους επισήμων, εγκαινιάζεται σήμερα, Παρασκευή, το ανακαινισμένο Εθνικό Θέατροκάνοντας πραγματικότητα το όραμα του αείμνηστου Νίκου Κούρκουλου. Εν συνεχεία οι υψηλοί προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν την -χωρίς τροποποιήσεις- παράσταση Πουθενά του Δημήτρη Παπαϊωάννου.
Στα εγκαίνια θα παραστούν, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Όπως διαβεβαίωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντήςτου Εθνικού, ΓιάννηςΧουβαρδάς, η παράσταση θα παιχτεί χωρίς καμία τροποποίηση.
Πρόσφατα υπήρξε δημοσίευμα το οποίο έφερε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο -ο οποίος έχει προσκληθεί- να έχει ζητήσει από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου να εξαλείψει το γυμνό, προκειμένου να παραστεί στην τελετή εγκαινίων.
Ωστόσο, η Αρχιεπισκοπή διαψεύδει τα παραπάνω, αναφέροντας ότι ο κ. Ιερώνυμος ουδέποτε έθεσε τέτοια προϋπόθεση. Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παραστεί εξαιτίας υποχρεώσεών του στην περιφέρεια.
«Υπήρξε ένας μικρός προβληματισμός, λόγω της παρουσίας ανθρώπων που εκπροσωπούν θεσμούς, αλλά η απόφαση να παιχτεί η παράσταση χωρίς καμία αλλαγή, έχει παρθεί πριν από το προχθεσινό δημοσίευμα» δήλωσε στα Νέα ο κ. Χουβαρδάς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- 25η Μαρτίου: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στην Αθήνα λόγω παρελάσεων – Πώς θα λειτουργήσουν Μετρό και Τραμ
- Είναι τα λάθη ο δρόμος προς την επιτυχία;
- Πυρκαγιά σε αποθηκευτικό χώρο εκκλησίας στη Λιοσίων
- «Άνθρακες ο θησαυρός» τα μέτρα της κυβέρνησης για τα καύσιμα
- Συνταγή: Ζυμαρικά με φέτα και ντοματίνια
- Συναγερμός σε σχεδόν όλη την Ουκρανία λόγω ρωσικών επιθέσεων




