Εν αναμονή του νικητή του φετινού βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας
Σήμερα, Πέμπτη, θα ανακοινωθεί το όνομα του φετινού νικητή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το βραβείο απονέμεται από τη Σουηδική Ακαδημία και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατ. σουηδικών κορονών (1,42 εκατομ. δολαρίων). Στα φαβορί οι Αμός Οζ και Ασια Τζεμπάρ.
38
Σήμερα, Πέμπτη, θα ανακοινωθεί το όνομα του φετινού νικητή του βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας. Το βραβείο απονέμεται από τη Σουηδική Ακαδημία και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 10 εκατ. σουηδικών κορονών (1,42 εκατομ. δολαρίων).
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για το φετεινό Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι ο Ισραηλινός συγγραφέας Αμός Οζ ακολουθούμενος από την Αλγερινή Ασια Τζεμπάρ.
Να σημειωθεί πως έχουν προηγηθεί οι ανακοινώσεις των Νόμπελ Ιατρικής (5/10), Φυσικής (6/10), Χημείας (7/10), ενώ το Νόμπελ Ειρήνης αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο, 9 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τέμπη: Οργή για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης – Τι λένε συγγενείς θυμάτων και δικηγόροι
- Αντζελίνα Τζολί: Η συγκλονιστική επιστολή που της έστειλε μια γυναίκα από τη Γάζα
- Ένας κουρασμένος σκύλος είναι ευτυχισμένος. Είναι έτσι, όμως;
- Στον ανακριτή οδηγήθηκε ο Γιώργος Τσαγκαράκης – Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
- Οι Μπακς «παρατάνε» τη φετινή σεζόν: Αποδέσμευσαν τον Καμ Τόμας
- ΚΚΕ: Να μην απολυθούν εργαζόμενοι από τους Δήμους – Να ενισχυθούν με προσωπικό και χρηματοδότηση






