Επίθεση αυτοκτονίας κατά στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε έξω από την κύρια πύλη στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Κλειστές όλες οι πύλες του αεροδρομίου, ενώ έχουν διακοπεί όλες οι πτήσεις. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.
Τουλάχιστοντρία άτομα έχασαν τη ζωή τους καιεπτά τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε έξω από την κύρια πύλη στρατιωτικής βάσης του ΝΑΤΟ στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν. Εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς και τραυματίες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες,ένας καμικάζι ανατίναξε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που οδηγούσε έξω από τη βασική είσοδο ξένης στρατιωτικής βάσης.
Όλες οι πύλες του αεροδρομίου έχουν κλείσει, ενώ έχουν διακοπεί και όλες οι πτήσεις.
Στο σημείο της έκρηξης υπήρχαν τεράστιες φλόγες, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια κτιρίων στο κέντρο της Καμπούλ.
Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Associated Press, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν τηλεφωνικώς οι Ταλιμπάν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ χρησιμοποιείται για πολιτικές και στρατιωτικές πτήσεις και ως βάση των διεθνών δυνάμεων του Αφγανιστάν.
Αμερικανικές και ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις επιβεβαιώνουν το περιστατικό, χωρίς, ωστόσο να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για νεκρούς ή τραυματίες.
Τη Δευτέρα, ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή σε επαρχία του βόρειου Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων και να σκοτωθούν τουλάχιστον 90 άτομα, μεταξύ των οποίων και 40 πολίτες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας