Κοντομάνικα για εξοικονόμηση ενέργειας φορά το Δημόσιο του Μπαγκλαντές
Ο ενδυματολογικός κώδικας αλλάζει για τους δημόσιους υπάλληλους και τους υπουργούς του Μπαγκλαντές. Η πρωθυπουργός της χώρας Σεΐχ Χασίνα τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τα κοστούμια και τις γραβάτες και να φορούν κοντομάνικα, ώστε να μειωθεί η χρήση κλιματιστικών.
36
Ο ενδυματολογικός κώδικας αλλάζει για τους δημόσιους υπάλληλους και τους υπουργούς του Μπαγκλαντές. Η πρωθυπουργός της χώρας Σεΐχ Χασίνα τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τα κοστούμια και τις γραβάτες και να φορούν κοντομάνικα, ώστε να μειωθεί η χρήση κλιματιστικών.
Η χώρα των 144 εκατομμυρίων ανθρώπων απειλείται από την κλιματική αλλαγή, λόγω του χαμηλού της υψομέτρου, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε ηλεκτρική ενέργεια, κυρίως λόγω της οικονομικής ανάπτυξης κατά 6% το χρόνο εδώ και μια πενταετία.
Η έλλειψη είναι ιδιαίτερα έντονη κατά τους ζεστούς μήνες από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο, αναφέρει την Πέμπτη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο κλιματισμός είναι πολυτέλεια και ότι αν φοράμε ελαφρύτερα ρούχα θα χρειαζόμαστε λιγότερο τα κλιματιστικά» δήλωσε ο υπουργός Επικοινωνιών Σίεντ Αμπντούλ Χοσαϊν. «Μας ζήτησε να αποφεύγουμε τα κοστούμια και τις γραβάτες τις ζεστές ημέρες και να φοράμε σκέτα, απλά πουκάμισα».
Μετά τις συστάσεις προς το υπουργικό συμβούλιο, ο επίσημος ενδυματολογικός κώδικας των δημοσίων υπαλλήλων άλλαξε για πρώτη φορά από το 1982.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου συνεχίζεται στο Θέατρο Πόρτα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τετάρτης
- Αναζητούν τα αίτια του τροχαίου με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Ρουμανία – Εξετάζεται η μεταφορά των τραυματιών στην Ελλάδα
- Το φρούτο που δεν ήξερες και μπορεί να γίνει το νέο superfood
- Ιλχάν Ομάρ: Η βουλεύτρια των Δημοκρατικών διακόπτει την ομιλία της όταν άνδρας της πετά άγνωστο υγρό
- Φοροδιαφυγή: Έλεγχοι με AI και άλλα ψηφιακά «όπλα» από την ΑΑΔΕ
