Οι «Όρνιθες» του Αριστοφάνη στη «Σκιά των Βράχων 2009»
Τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μετάφραση Κ.Χ.Μύρη, υποδέχεται σήμερα, Τετάρτη, στις 9 το βράδυ, το 22ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα «Στη Σκιά των Βράχων 2009».
43
Τους Όρνιθες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη και μετάφραση Κ.Χ.Μύρη, υποδέχεται σήμερα, Τετάρτη, στις 9 το βράδυ, το 22ο Φεστιβάλ Δήμου Βύρωνα «Στη Σκιά των Βράχων 2009».
Η παράσταση εστιάζει στην εποχή του 60 και στην αισθητική των περιπλανώμενων ακροβατών, των αυτοδίδαχτων σχοινοβατών, των εραστών της άρσης του βάρους στα λαϊκά θεάματα, στις αλάνες, στις πλατείες, στις διώρυγες, στα λούνα παρκ στα variete μιας τραυματικής και συναρπαστικής δεκαετίας.
Η κοινωνία των πουλιών εδώ γίνεται μια κοινότητα ανθρώπων που ονειρεύονται την πτήση, που την επιχειρούν πολλές φορές κωμικά και αδέξια και γίνονται ινδάλματα μιας γειτονίας που θέλει -και ξέρει ότι ποτέ δεν θα τα καταφέρει- να βρεθεί στον ουρανό.
Οι ηθοποιοί, χορευτές και ακροβάτες θα συνεργαστούν στην παράσταση των Ορνίθων, γνωρίζοντας καλά ότι μετά την μνημειώδη παράσταση του Καρόλου Κουν, το εγχείρημα επιχειρείται, χωρίς …δίχτυ ασφαλείας.
Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Αρμένης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Μαρίζας, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Χρήστος Νίνης, Χρύσα Ρώπα, Θεμιστοκλής Πάνου, Ντίνος Ποντικόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Μπάμπης Γούσας κ.ά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μαζί με τα ευρωπαϊκά παιχνίδια: Το πρόγραμμα ΑΕΚ και Παναθηναϊκού τον Μάρτιο
- Λουτράκι: Προσπάθησε να σώσει τον φίλο του και μαχαιρώθηκε θανάσιμα o 17χρονος – Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία
- Σουηδία: Δεν αποκλείει την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, στην περίπτωση ενός πολέμου
- Ναυάγιο στη Χίο: Πέντε συλλήψεις για κυκλώμα διακινητών στην Τουρκία που σχετίζονται με την πολύνεκρη τραγωδία
- Πελεγκρίνι: «Μου αρέσει να διαχειρίζομαι μια ομάδα που αγωνίζεται και στις τρεις διοργανώσεις»
- Έδωσε τελικά ο Μικ Τζάγκερ «την ευχή του» και τη μουσική του στην Μελάνια Τραμπ για το ντοκιμαντέρ της;



