Πάνω από 100 ρωμαϊκοί τάφοι αποκαλύφθηκαν στην Κροατία
Περισσότερους από 100 ρωμαϊκούς τάφους έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, σε διάφορες περιοχές της πόλης Βίνκοβτσι, στην ανατολική Κροατία.
91
Περισσότερους από 100 ρωμαϊκούς τάφους έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, σε διάφορες περιοχές της πόλης Βίνκοβτσι, στην ανατολική Κροατία.
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο Χργόγε Βούλιτς του Μουσείου του Βίνκοβτσι, οι αρχαιολογικές ανασκαφές, οι οποίες ξεκίνησαν από τον περασμένο Μάιο σε περιοχή όπου επρόκειτο να ανεγερθεί εμπορικό κέντρο και γραφεία έφερε στο φως 101 τάφους, που χρονολογούνται μεταξύ 5ου και 1ου αι. π.Χ.
Η περιοχή που ανακαλύφθηκαν οι τάφοι, βρίσκεται κοντά σε ρωμαϊκό οικισμό. Ένας από τους τάφους εικάζεται πως ανήκει σε ντόπιο τεχνίτη, ενώ στην περιοχή βρέθηκαν, ακόμη, δύο σπάνια ασημένια νομίσματα.
Πάνω από 300 ρωμαϊκοί τάφοι έχουν βρεθεί έως σήμερα στην ίδια περιοχή, ιδίως στην τοποθεσία που είναι γνωστή ως βόρεια νεκρόπολη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Σήμερα η απολογία του γκαλερίστα – «Πουλούσε έργο του Φασιανού που ήταν καταφανώς πλαστό»
- Ο Κάρλικ Τζόουνς αποτελεί προτεραιότητα για την Παρτιζάν
- Υποκλοπές: μια υπόθεση που γράφει παντού κυβέρνηση και Γρηγόρης Δημητριάδης με δικαστική βούλα
- Η σκανδαλώδης υπόθεση που μπορεί να κρύβεται πίσω από τη συνεργασία της Zara με τον John Galliano
- Ατύχημα στον δρόμο; Πώς να πάρεις τον έλεγχο στα χέρια σου, χωρίς τηλέφωνα και αναμονές
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Έκρηξη στο νυχτερινό κέντρο που θα εμφανιστεί στη Λευκωσία





