Πέθανε από ασφυξία στο εργαστήριό του ο γλύπτης Δημήτρης Αρμακόλας
Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Παρασκευής ο γλύπτης, Δημήτρης Αρμακόλας μέσα στο εργαστήριό του στα Εξάρχεια. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο 70χρονος πέθανε από ασφυξία, όταν το φουλάρι του πιάστηκε στον ηλεκτρικό τροχό. Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η αστυνομία.
103
Τραγικό θάνατο βρήκε το απόγευμα της Παρασκευής ο γλύπτης Δημήτρης Αρμακόλας μέσα στο εργαστήριο του στη διασταύρωση των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σμολένσκυ στα Εξάρχεια.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έκανε νεκροψία ο θάνατος του 70χρονου γλύπτη οφείλεται σε ασφυξία.
Συγκεκριμένα πνίγηκε όταν πιάστηκε το φουλάρι του στον ηλεκτρικό τροχό.
Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.
«Η σύγχρονη Τέχνη έχασε έναν γνήσιο εκφραστή της, τον μεγάλο Έλληνα γλύπτη Δημήτρη Αρμακόλα. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο, δυσαναπλήρωτο κενό. Ο Αρμακόλας τίμησε την Ελλάδα και τον πολιτισμό με την έμπνευση και τη δημιουργία του αφήνοντας πίσω του σημαντικό και πρωτοποριακό έργο, εντάσσοντας την γλυπτική στη σύγχρονη αρχιτεκτονική. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια» δήλωσε το Σάββατο ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.
Ανακοίνωσε επίσης ότι η κηδεία θα γίνει με δαπάνη του υπουργείου.
Τα συλλυπητήριά της εξέφρασε και η Μαρία Δαμανάκη, πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Πολιτισμού: «Ο Δημήτρης Αρμακόλας με ρίζες στην Τήνο και την παραδοσιακή τέχνη, κατάφερε να γεφυρώσει τη γλυπτική με την αρχιτεκτονική αντίληψη των πραγμάτων».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λαμία: Τράκαρε πέντε παρκαρισμένα οχήματα και διέφυγε πεζός – Συνελήφθη μεθυσμένος από την ΕΛ.ΑΣ.
- Νέα σενάρια για Τετέ: «Η Γκρέμιο ετοιμάζει πρόταση – Το ποσό που προσφέρει…»
- Νέα Υόρκη: Ορκίστηκε δήμαρχος ο Ζοχράν Μαμντάνι – Οι συμβολισμοί της τελετής και τα πρώτα μηνύματα
- ΚΚΕ: Σε έναν κόσμο που «φλέγεται», οι λαοί έχουν τη δύναμη να γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων
- Οργουελικός εφιάλτης: Κάμερες θα διαβάζουν συναισθήματα… για να εντοπίζουν υπόπτους
- Το μήνυμα που έστειλε ο Τσιτσιπάς: «Είμαστε μαχητές, είμαστε Έλληνες»





