102

Με τη συμμετοχή των ομάδων που κατέλαβαν τις θέσεις 3-6 της κανονικής περιόδου, άρχισε την Παρασκευή η Α φάση των πλέι οφ της Α1 πόλο των ανδρών.

Η Βουλιαγμένη έκανε την έκπληξη και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα ημιτελικά, καθώς «άλωσε» το ΟΑΚΑ, επικρατώντας 10-8 του Παναθηναϊκού και χρειάζεται ακόμη μία νίκη για να περάσει στην τετράδα.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 2-4, 3-1, 2-4

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Όρεμπ 2, Βουλγαράκης 2, Καφετζόπουλος 2, Δερμιτζάκης, Τσόκας

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ: Ματουτίνοβιτς 4, Γούνας 2, Καρούντζος 2, Χάτεν, Αφρουδάκης

Στον άλλο αγώνα της ημέρας η ΝΕ Πατρών επικράτησε της Χίου με 11-10 για την Α φάση των πλέι οφ. Η δεύτερη αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο Ιωνικό κολυμβητήριο, με την πρόκριση στη Β φάση να κρίνεται στις δύο νίκες.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 3-2, 2-3.

ΝΕΠ: Λέντζος, Ρατσούνιτσα 2, Μπιτσάκος 2, Βουκσάνοβιτς 1, Γαϊτς 1, Πλατανίτης 1, Λαμπάτος 1, Μπλάνης 1, Φαναριώτογλου 1, Κωνσταντουδάκης, Στελλάτος 1.

ΧΙΟΣ: Φρανίσεβιτς 2, Δουδέσης 2, Γιώργος Φουντούλης 1, Γιάννης Φουντούλης 2, Μιμίδης 2, Κατσαούνης 1.


Η συνέχεια…

Τα δεύτερα παιχνίδια θα διεξαχθούν την Κυριακή, ενώ αν και όπου χρειαστεί τρίτο ματς, θα γίνει την προσεχή Τρίτη. Απευθείας έχουν προκριθεί στα ημιτελικά οι δύο πρώτοι της κανονικής περιόδου, Ολυμπιακός και Πανιώνιος.

Και τα δύο ζευγάρια της πρώτης φάσης αναμένονται αμφίρροπα. Ο νικητής του ζευγαριού Παναθηναϊκός – Βουλιαγμένη θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Πανιώνιο.

Από την πλευράς της η «πρωτάρα» σε πλέι οφ ΝΕ Πατρών, θέλει να ξεπεράσει το εμπόσιο των πιο έμπειρων νησιωτών, οι οποίοι ήταν πέμπτοι στην κανονική περίοδο και ταλανίζονται από οικονομικά προβλήματα, που καθιστούν το μέλλον τους αβέβαιο. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Ολυμπιακό.

Να σημειωθεί ότι οι ηττημένοι της Α φάσης θα παίξουν στη συνέχεια μεταξύ τους, με «έπαθλο» την πέμπτη θέση και το τελευταίο εισιτήριο για το LEN Trophy.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Α φάσης των πλέι οφ:

Παρασκευή (15/5 – 1οι αγώνες):
Παναθηναϊκός – Βουλιαγμένη 8-10
ΝΕ Πατρών-Χίος 11-10

Κυριακή (17/5 – 2οι αγώνες):
Βουλιαγμένης 17.00 Βουλιαγμένη-Παναθηναϊκός (Σταυρίδης, Μπουδραμής)
Ιωνικό 18.00 Χίος-ΝΕ Πατρών (Σκαλοχωρίτης, Μπιράκης)

Τρίτη (19/5 – 3οι αγώνες, αν χρειαστούν):
Αντ. Πεπανός 18.00 ΝΕ Πατρών – Χίος
ΟΑΚΑ 20.30 Παναθηναϊκός – Βουλιαγμένη

Οι αγώνες της Β φάσης (ημιτελικοί και θέσεις 5-6) θα γίνουν στις 21, 23 και 25 Μαΐου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ