Νικητής στις βουλευτικές εκλογές το Δημοκρατικό Κόμμα της Ινδονησίας
Το Δημοκρατικό Κόμμα του προέδρου της Ινδονησίας, Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο, ανακυρήχθηκε το Σάββατο ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 20,8% των ψήφων, ποσοστό σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με τις εκλογές του 2004.
Το Δημοκρατικό Κόμμα του προέδρου της Ινδονησίας, Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο, ανακυρήχθηκε το Σάββατο ο μεγάλος νικητής των βουλευτικών εκλογών, που διεξήχθησαν τον προηγούμενο μήνα.
Η Γενική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι το κεντρώο Δημοκρατικό Κόμμα κέρδισε το 20,8% των ψήφων, σχεδόν τριπλασιάζοντας το ποσοστό που είχε εξασφαλίσει στις εκλογές του 2004.
Το Κόμμα Γκόλκαρ του αντιπρόεδρου της χώρας Γιουσούφ Κάλα κατέλαβε την δεύτερη θέση, συγκεντρώνοντας το 14,5% των ψήφων, ενώ το κόμμα της πρώην προέδρου Μεγκαουάτι Σουκαρνοπούτρι κέρδισε το 14%.
Το μεγαλύτερο μουσουλμανικό κόμμα της χώρας συγκέντρωσε το 7,9%.
Η Ινδονησία των 171 εκατ. ψηφοφόρων είναι η τρίτη μεγαλύτερη δημοκρατία στον πλανήτη (μετά την Ινδία και τις ΗΠΑ) έπειτα από την πτώση του δικτάτορα Σουχάρτο το 1998, ο οποίος παρέμεινε στην εξουσία για 32 χρόνια.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.