Νέα στρατηγική για το Αφγανιστάν θα ανακοινώσει ο Μπαράκ Ομπάμα
Τις αποφάσεις για τη νέα πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν δημοσιοποιεί την Παρασκευή ο Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. Το βάρος θα δοθεί στη σταθεροποίηση του Αφγανιστάν από τις αμερικανικές και τις συμμαχικές δυνάμεις ενώ οι εκεί δυνάμεις των ΗΠΑ θα ενισχυθούν σημαντικά ως το τέλος του χρόνου.
95
Τις αποφάσεις για τη νέα πολιτική που πρέπει να ακολουθήσουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν δημοσιοποιεί την Παρασκευή ο Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Η επανεξέταση της πολιτικής έχει ολοκληρωθεί, ανέφερε ο εκπρόσωπος Ρόμπερτ Γκιμπς, και ο πρόεδρος ενημερώνει μέλη του Κογκρέσου για τα πορίσματα της έρευνας. Τον ίδιο ρόλο ανέλαβαν ο υπουργός Αμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, ναύαρχος Μιούλεν.
Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε επίσης τηλεφωνική συνομιλία και με τους ηγέτες του Αφγανιστάν και του Πακιστάν για να τους ενημερώσει για τη νέα στρατηγική.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος θα δοθεί στη σταθεροποίηση του Αφγανιστάν από τις αμερικανικές και τις συμμαχικές δυνάμεις. Στο Αφγανιστάν θα μεταβούν μέχρι το τέλος του χρόνου άλλοι 17.000 στρατιώτες.
Πρέπει ακόμα να εξασφαλιστεί, αναφέρει ο Λευκός Οίκος, το ότι οι Ταλιμπάν που δρουν στη χώρα δεν θα έχουν «ασφαλείς παραδείσους» από όπου θα πραγματοποιούν νέες επιθέσεις.
Ένα άλλο σημείο αφορά τη διάθεση επιπλέον 4.000 μελών των ενόπλων δυνάμεων αλλά και πολλών πολιτών που θα εκπαιδεύσουν τις αφγανικές δυνάμεις από το καλοκαίρι, ανέφερε γερουσιαστής μετά την ενημέρωση.
Το Αφγανιστάν και η αλλαγή της αμερικανικής πολιτικής σε συνδυασμό με τη σταδιακή απεμπλοκή από το Ιράκ ήταν ένα από τα βασικά σημεία της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα. Προειδοποιεί μάλιστα ότι οι ΗΠΑ δεν κερδίζουν τον πόλεμο.
Η απόσυρση των 140.000 Αμερικανών στρατιωτών από το Ιράκ θα ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο του 2010 αλλά εν τω μεταξύ θα αυξηθούν οι στρατιώτες στο Αφγανιστάν, όπου οι ανταρτικές ομάδες έχουν ενισχυθεί και απειλούν όλο και περισσότερο τις συμμαχικές δυνάμεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
- Μεξικό: Αδιανόητος καβγάς πάνω από φέρετρο – Ερωμένες διαπίστωσαν ότι έκλαιγαν τον ίδιο άντρα
- Πάσχα: Ήθη, έθιμα και δοξασίες στη δυτική Θεσσαλία τη Μεγάλη Πέμπτη – Το βάψιμο αυγών με κρεμμυδόφυλλα
- Δίκαιο ή λογοκρισία; Η ακύρωση του Wireless και το μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ διχάζουν
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League
- Fuel Pass: Ποια ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση τη Μεγάλη Πέμπτη – Πότε ανοίγει για όλους
- Άννα Κορακάκη: Έγινε 30 χρόνων και ποζάρει αγκαλιά με την κορούλα της – Το μήνυμα της
- Αλλαγές στην ετήσια άδεια των εργαζομένων – Δείτε αναλυτικά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442