Ο Νίκος Θέμελης στο φόρουμ «Μικρές γλώσσες – Μεγάλες λογοτεχνίες», στη Λειψία
Δεκαεπτά ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετάσχουν στο φόρουμ «Μικρές γλώσσες - Μεγάλες λογοτεχνίες» στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας, από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου. Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο συγγραφέας Νίκος Θέμελης.
38
Δεκαεπτά ευρωπαϊκές χώρες θα συμμετάσχουν στο φόρουμ «Μικρές γλώσσες – Μεγάλες λογοτεχνίες» στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Λειψίας, από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα λογοτεχνικών παρουσιάσεων, που εμπνεύστηκε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού (ΕΙΠ) και εγκαινιάστηκε το 2003, με στόχο την παρουσίαση συγγραφέων που είναι ήδη γνωστοί στην χώρα τους, αλλά δεν έχουν ακόμη καταφέρει να γνωρίσουν την διεθνή αναγνώριση που θα έπρεπε, κυρίως λόγω της περιορισμένης διάδοσης της γλώσσας στην οποία γράφουν.
Οι 20 συγγραφείς που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα λογοτεχνικών αναγνώσεων παρουσιάζονται ανά ζεύγη, με κριτήριο ομοιότητες στη γραφή ή στη θεματολογία τους.
Για τη διοργάνωση της Λειψίας το ΕΙΠ επέλεξε η Ελλάδα να εκπροσωπηθεί από τον συγγραφέα Νίκο Θέμελη, η λογοτεχνική παρουσίαση του οποίου θα γίνει στις 12 Μαρτίου, μαζί με τον Ντράγκαν Βέλικιτς από τη Σερβία.
Την επομένη, 13 Μαρτίου, ο κ. Θέμελης μαζί με άλλους Βαλκάνιους συγγραφείς θα λάβει μέρος στην ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Η εφεύρεση των Βαλκανίων: Πολιτική, ιστορία και μυθοπλασία».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τρελάθηκε» ο Γιόκιτς: Έκανε «ντου» στη μισή ομάδα των Θάντερ (vid)
- Στους δρόμους για «Δικαιοσύνη» τρία χρόνια μετά τα Τέμπη – Συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα
- «Θα εξαλείψουμε την υπαρξιακή απειλή του Ιράν» διαμηνύει ο Νετανιάχου και ευχαριστεί τον Τραμπ
- Ολοκληρώνεται η εξαγορά των ιστορικών φωτογραφιών των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή
- O Λιονέλ Μέσι και η Ίντερ Μαϊάμι θα επισκεφτούν τον Λευκό Οίκο και τον Ντόναλντ Τραμπ
- Έκτακτο ΚΥΣΕΑ μετά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

