89

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στο Ιβανώφειο κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Ερμή Λαγκαδά για την 20ή αγωνιστική της Α2. Ο αγώνας διακόπηκε προσωρινά και συνεχίστηκε μετά την εκκένωση του γηπέδου.

Όλα ξεκίνησαν όταν λιγοστοί φίλοι του Ηρακλή βρίσκονταν πίσω από τον πάγκο του Ερμή Λαγκαδά και προκαλούσαν με τη συμπεριφορά τους, τους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής της ομάδας.

Όσο περνούσε η ώρα η ένταση αυξανόταν και η αστυνομία αποφάσισε να δράσει για να εκτονώσει την κατάσταση. Η είσοδος των ΜΑΤ στο γήπεδο, όμως, έκανε χειρότερα τα πράγματα. Οι οπαδοί του Ηρακλή αντέδρασαν και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με μπουκάλια και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Το παιχνίδι διακόπηκε και οι άνθρωποι των δύο ομάδων πήγαν στα αποδυτήρια.

Οι διαιτητές της αναμέτρησης ζήτησαν την εκκένωση του γηπέδου, κάτι που τελικά έγινε για να συνεχιστεί το παιχνίδι, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να παραμένουν έξω από το Ιβανώφειο, προκειμένου να αποτρέψουν τους οπαδούς του Ηρακλή να επιστρέψουν στις κερκίδες.

Η ουσία είναι πως όλη αυτή η αναστάτωση δημιουργήθηκε από έναν πολύ μικρό αριθμό οπαδών (5 – 10 άνθρωποι), που προκαλούσαν τους ανθρώπους της φιλοξενούμενης ομάδας. Η απόφαση της αστυνομίας όμως να βάλει μέσα τα ΜΑΤ δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα και αποδείχθηκε λανθασμένη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το Περιστέρι έπεσε θύμα έκπληξης, χάνοντας από την προτελευταία Ξάνθη, και πλέον ισοβαθμεί στην κορυφή με τον Ηλυσιακό, ενώ σε απόσταση ενός βαθμού ακολουθεί η Δάφνη.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου

ΜΕΝΤ-ΑΓΟ Ρεθύμνου 81-90

Απόλλων Πάτρας-Παγκράτι 70-64

Κεραυνός Αιγίου-Ολυμπιάδα Πατρών 74-76

ΚΑΟ Δράμας-Δάφνη 71-73

Πανερυθραϊκός-Ηλυσιακός 57-68

Νήαρ Ηστ-ICBS 71-55

Ξάνθη-Περιστέρι 89-87

Ηρακλής-Ερμής Λαγκαδά 80-66

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 20 αγώνες)

Περιστέρι 36

Ηλυσιακός 36

Δάφνη 35

Ηρακλής 34

ΑΓΟ Ρεθύμνου 32

Απόλλων Πατρών 32

Νήαρ Ηστ 31

Παγκράτι 29

ICBS 29

Ερμής Λαγκαδά 28

ΚΑΟ Δράμας 28

Πανερυθραϊκός 28

Ολυμπιάδα Π. 27

Κεραυνός Αιγίου 26

Ξάνθη 26

ΜΕΝΤ 23

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ