Να κρατήσει ανοιχτό το διάλογο για την Παιδεία υπόσχεται το ΠΑΣΟΚ
Τη δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το διάλογο για την Παιδεία και ως επόμενη κυβέρνηση, ανέλαβε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του κόμματος Α.Διαμαντοπούλου. Το θέμα του ολοήμερου σχολείου στο επίκεντρο, την Τρίτη. Συναντήσεις Σπηλιωτόπουλου-Λυκουρέντζου με εκπαιδευτικούς.
43
Τη δέσμευση ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το διάλογο για την Παιδεία και ως επόμενη κυβέρνηση της χώρας, ανέλαβε η αρμόδια πολιτική εκπρόσωπος του κόμματος Αννα Διαμαντοπούλου.
Μιλώντας τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους, η κ. Διαμαντοπούλου είπε πως ο διάλογος και η συναίνεση στην Παιδεία αποτελούσαν ήδη από τη δεκαετία του 90 πρωτοβουλίες του σημερινού προέδρου του κόμματος Γ.Παπανδρέου.
Για σήμερα, Τρίτη, το ΠΑΣΟΚ έχει προγραμματίσει εκδήλωση στα γραφεία του με θέμα «Ενιαίο, Ολοήμερο, Ανοικτό στην Κοινωνία Σχολείο – Η σάκα στο σχολείο», ενώ από πλευράς της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδείας συναντάται με εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων και ο υφυπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος με εκπροσώπους των δασκάλων.
Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με το Βήμα, στη διάρκεια της συνάντησης με τους δημοσιογράφους συμμετείχαν επίσης οι βουλευτές του κόμματος Θάλεια Δραγώνα, Συλβάνα Ράπτη και Μιχ.Παντούλας.
Όπως επισημάνθηκε, στο πλαίσιο των αλλαγών στην Παιδεία μελετάται το Εθνικό Απολυτήριο (το οποίο αποτελεί πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ) να αποκτάται κατόπιν πανελλαδικών εξετάσεων σε περιορισμένο αριθμό μαθημάτων (πέντε-έξι) και η βαθμολογία που θα αποσπούν οι μαθητές ανάλογα με τον συντελεστή βαρύτητας των μαθημάτων να τους οδηγεί στην ανώτατη εκπαίδευση.
Οι βουλευτές ανέφεραν ακόμη ότι το κόμμα μελετά το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί ένα σχέδιο «Καποδίστριας» και στα ΑΕΙ, και ειδικότερα σε τμήματα που σήμερα είναι διασκορπισμένα και αντιμετωπίζουν λειτουργικά προβλήματα.
Διευκρινίστηκε, πάντως, ότι η εξειδίκευση του προγράμματος του κόμματος για την Παιδεία θα γίνει μετά τον ανοιχτό διάλογο για πέντε θέματα εκπαίδευσης (ολοήμερο σχολείο, τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξεταστικό-λύκειο, διά βίου μάθηση και τεχνική εκπαίδευση).
Στο πλαίσιο των δράσεων του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία εντάσσεται και η εκδήλωση της Τρίτης για το ολοήμερο σχολείο.
Συναντήσεις με εκπαιδευτικούς
Σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Αρης Σπηλιωτόπουλος θα συναντηθεί με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων.
Τη Δευτέρα, ο υπουργός ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης συναίνεση και συνεργασία, αναγνωρίζοντας ότι η Παιδεία είναι πράγματι ο «μεγάλος ασθενής», ενώ δεσμεύτηκε για την αναλυτική ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για το θέμα της χρηματοδότησης των ΑΕΙ.
Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος συναντάται με εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθεί το θέμα του επιδόματος των 176 ευρώ των εκπαιδευτικών.
Να σημειωθεί πως με δικαστική απόφαση το κράτος καλείται να καταβάλει αναδρομικά το επίδομα στους εκπαιδευτικούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Πουλακίδας έκανε career high στο NBA: Σκόραρε 28 πόντους με 8 τρίποντα στο τελευταίο ματς της σεζόν! (vid)
- Δύο νεκροί από ρωσική επίθεση στην Ουκρανία μετά τη λήξη της εκεχειρίας
- Οι γιοι του Μάικλ Τζάκσον, ο 24χρονος Μπίγκι και ο 29χρονος Πρινς, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση
- Σύρος: Εκτός κινδύνου ο 13χρονος μετά από δάγκωμα οχιάς
- Παναθηναϊκός: Ποια είναι τα σενάρια που στέλνουν τους Πράσινους στην εξάδα της Euroleague
- Θεσσαλονίκη: Πήγε να κλέψει φορτηγό και ο ιδιοκτήτης του επιτέθηκε με τσεκούρι
- ΕΕ: Ποιες χώρες σημείωσαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις σε τιμές ακινήτων το 2025
- Ιτούδης για την πρόκριση της Χάποελ στα play off: «Οι haters μας δίνουν κίνητρο και μας αρέσει αυτό»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442