Ερώτηση του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του ομογενή συγγραφέα που κρατείται στην Ταϊλάνδη
Ερώτηση για τις κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με την υπόθεση του ομογενή συγγραφέα Χάρι Νικολαΐδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση στην Ταϊλάνδη με την κατηγορία της δυσφήμισης της μοναρχίας σε βιβλίο του, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
91
Ερώτηση για τις κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με την υπόθεση του ομογενή συγγραφέα Χάρι Νικολαΐδη, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση στην Ταϊλάνδη με την κατηγορία της δυσφήμισης της μοναρχίας σε βιβλίο του, κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο Αυστραλός συγγραφέας κυπριακής καταγωγής συνελήφθη και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση στην Μπανγκόκ, κατηγορούμενος για δυσφήμιση του πρίγκιπα διαδόχου μέσα από βίβλίο του.
Η καταδίκη του στηρίζεται στο μυθιστόρημά του 2005 Verisimilitude (Αληθοφάνεια), του οποίου πωλήθηκαν μόνο επτά αντίτυπα.
Στην ερώτηση που κατέθεσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής, προς την Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε:
«Επειδή το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται δεν αποτελεί αδίκημα με βάση τους κανόνες και κυρίως τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά αποτελεί άσκηση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης
Ερωτάσθε, κυρία Υπουργέ,
α. Αν σκοπεύετε να προβείτε σε κάποιες ενέργειες προς τις αρχές της Ταϋλάνδης ;
β. Αν σκοπεύετε να συντονίσετε τις ενέργειες σας με αυτές άλλων κρατών για την απονομή σε αυτόν χάριτος την άνοιξη του 2009;»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λούλα: Ο Τραμπ προσπαθεί με το «Συμβούλιο Ειρήνης» να δημιουργήσει νέο ΟΗΕ
- Ουκρανία: Εκρήξεις και πυρκαγιές στο Κίεβο καθώς η Ρωσία εξαπολύει νέα μαζική επίθεση
- Ειρηνικός: Αλλοι δύο νεκροί από πλήγματα των ΗΠΑ εναντίον ταχύπλοου
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Σιγά μη φοβηθώ!..»
- Στο… εδώλιο η Google με αντιμονοπωλιακή αγωγή
- Μελάνια Τραμπ: Οργανώνει ιδιωτική προβολή στον Λευκό Οίκο για ντοκιμαντέρ με τη ζωή της



