Νέους όρους για τις πορείες στην Αθήνα επιχειρεί να θέσει η κυβέρνηση
Νέους όρους και προϋποθέσεις για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στην Αθήνα φαίνεται να θέλει να θέσει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, προωθείται νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις αστυνομικών, σε μία προσπάθεια να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.
43
Νέους όρους και προϋποθέσεις για τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στην Αθήνα φαίνεται να θέλει να θέσει η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Παράλληλα, προωθείται νομοσχέδιο για τις μεταθέσεις αστυνομικών, σε μία προσπάθεια να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Βήμα, ο Προκόπης Παυλόπουλος προτίθεται να καλέσει τα κόμματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς σε διάλογο, προκειμένου να συναποφασιστούν πρωτοβουλίες που θα διασφαλίζουν την ηρεμία στο κέντρο της Αθήνας.
Ο κ. Παυλόπουλος εκτιμάται πως θα ζητήσει από τα κόμματα και τους φορείς να περιφρουρούν, με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης ώστε να αποφεύγονται οι εκδηλώσεις βίας.
Η πρωτοβουλία αυτή, ωστόσο, δεν έχει καμία σχέση με τα πυρά που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν καθοδηγεί ή ανέχεται τη δράση των κουκουλοφόρων. Ο ίδιος ο υπουργός, άλλωστε, επισημαίνει στους συνομιλητές του, επικαλούμενος και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές ασφαλείας, πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ σε καμία περίπτωση δεν ελέγχει τους κουκουλοφόρους».
Η δεύτερη πρωτοβουλία που προτίθεται να λάβει ο υπουργός Εσωτερικών είναι η κατάθεση νομοσχεδίου στη Βουλή, που θα αλλάζει το σύστημα μεταθέσεων των αστυνομικών.
Η κίνηση αυτή, δεδομένης και της αντίδρασης που αναμένεται να συναντήσει από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., εκλαμβάνεται ως προσπάθεια να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών, που μετά τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ζητούν την παραδειγματική τιμωρία των αστυνομικών που παρανομούν.
Το νομοσχέδιο θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, την κατάργηση της εντοπιότητας, η οποία, όπως έχει επισημάνει με επιστολές του και ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιτζής, αποτελεί, εκτός των άλλων, και μία από τις κύριες εστίες διαφθοράς.
Βασική προϋπόθεση, πάντως, για να προχωρήσουν οι παραπάνω πρωτοβουλίες είναι το να παραμείνει ο κ. Παυλόπουλος στη θέση του μετά τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο οργανισμός εποπτείας του ΟΗΕ αναφέρει ότι η Βόρεια Κορέα ενισχύει τα πυρηνικά της όπλα
- M.A.T.C.H Athens: Δύο ημέρες οικολογίας, τέχνης και έρευνας στο Βύρωνα
- ΔΥΠΑ: Πώς θα φτάσετε τις 12 διανυκτερεύσεις με τον Κοινωνικό Τουρισμό – Τι ισχύει για πολύτεκνους και ΑμεΑ
- Η Σκόπελος και η Άνδρος ανάμεσα στους 13 μη συμβατικούς προορισμούς του κόσμου για το 2026
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος ΙΓ’)
- Ασπρόπυργος: Θανατηφόρο τροχαίο με νεκρό οδηγό μοτοσικλέτας στη λεωφόρο ΝΑΤΟ
- Το Ιράν θα εκτελέσει την πρώτη γυναίκα διαδηλώτρια, καθώς συνεχίζεται η βίαιη καταστολή του Ιανουαρίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442