Στασιμότητα ή και συρρίκνωση προβλέπεται για τη διαδικτυακή οικονομία το 2009
H παγκόσμια οικονομική κρίση θα πλήξει το 2009 και τη βιομηχανία IT (Τεχνολογίας της Πληροφορίας), η οποία θα μείνει στάσιμη ή θα συρρικνωθεί, προβλέπει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ. Η ανάπτυξη της βιομηχανίας ημιαγωγών -σημαντικός δείκτης για όλο τον κλάδο- θα πέσει έως και 6% σε αρνητικές τιμές.
36
H παγκόσμια οικονομική κρίση θα πλήξει το 2009 και τη βιομηχανία IT (Τεχνολογίας της Πληροφορίας), η οποία θα μείνει στάσιμη ή θα συρρικνωθεί, προβλέπει σε έκθεσή του ο ΟΟΣΑ.
Η ανάπτυξη της αγοράς για το 2008 δεν θα ξεπεράσει το 4%, ενώ το 2009 θα μηδενιστεί ή θα υποχωρήσει σε αρνητικές τιμές, καθώς «οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας χειροτερεύουν και η καταναλωτική και εταιρική εμπιστοσύνη συνεχίζουν να κατρακυλούν», εκτιμά ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, με έδρα το Παρίσι.
Η βιομηχανία ημιαγωγών -σημαντικός δείκτης για όλο τον κλάδο IT- εμφανίζει φέτος μικρή ανάπτυξη 2,2%, η οποία του χρόνου προβλέπεται να πέσει έως και κατά 6%.
Η υποχώρηση αυτή αντανακλά τη μείωση των δαπανών για αγορά υλικού από τους μεγάλους εταιρικούς πελάτες, όπως οι τράπεζες, οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι αλυσίδες καταστημάτων.
Υπάρχουν πάντως και επιμέρους τομείς που «θα ξεπεράσουν τη θύελλα καλύτερα από άλλους»: «Οι δαπάνες σε λογισμικό και υπηρεσίες IT, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής ανάθεσης [outsourcing], από τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες, είναι πιθανό να συνεχιστούν».
»Οι πωλήσεις που σχετίζονται με το Διαδίκτυο και οι επενδύσεις σε υποδομές, οδηγούμενες από την ζήτηση καταναλωτών και επιχειρήσεων για γρήγορο Διαδίκτυο, θα παραμείνουν σταθερές παρόλο που ορισμένες επενδύσεις σε υποδομές ενδέχεται να αναβληθούν».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- H Ιταλία εισάγει ανιχνευτές μετάλλων σε σχολεία για να αντιμετωπίσει την εφηβική βία
- Συμφωνία ΗΠΑ-ΕΕ: Ο Μερτς πιέζει για επικύρωση, το Ευρωκοινοβούλιο ζητά δικλίδες ασφαλείας έναντι του Τραμπ
- Τεράστιος Ολυμπιακός και νέο προβάδισμα για τους «ερυθρόλευκους», με κεφαλιά του Έσε (1-2 vids)
- Σλοβακία και Λευκός Οίκος διαψεύδουν πως ο Φίτσο ανησυχεί για την ψυχολογική κατάσταση του Τραμπ
- Ισοφάρισε ο Άγιαξ, με πέναλτι που δόθηκε μετά από παρέμβαση του VAR (1-1, vids)
- Ο Θεός συγχωρεί, οι θαυμαστές της ποτέ: Τι συνέβη με την Κέιτ Μος και τους δύο «αγενείς άνδρες» στο Παρίσι;

