89

Οι Τάισον Γκέι και Ασάφα Πάουελ έκλεψαν την παράσταση στο βρετανικό grand prix στο Γκέιτσιντ απόντος, βέβαια, του μεγάλου τους αντιπάλου Γιουσέιν Μπολτ.

Ο Πάουελ μετά την απογοητευτική εμφάνιση, που πραγματοποίησε στο Πεκίνο, βελτίωσε στο χρόνο στην Αγγλία, όπου σημείωσε 9.87 καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην κούρσα των 100μ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση του Τζαμαϊκανού έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς έβρεχε ασταμάτητα.

«Με το 9.87 είμαι ευχαριστημένος. Είμαι απογοητευμένος από την παρουσία μου στους Ολυμπιακούς αγώνες, καθώς είχα ως στόχο το χρυσό ή το ασημένιο μετάλλιο.

»Ο Γιουσέιν αγωνίστηκε πολύ καλά και είμαι χαρούμενος για αυτόν. Την επόμενη χρονιά θα προσπαθήσω να αποφύγω τους τραυματισμούς», τόνισε ο Πάουελ.

Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Τάισον Γκέι, ο οποίος κυριάρχησε στα 200μ. με επίδοση 20.25, κερδίζοντας τον συμπατριώτη του Βάλας Σπίρμον.

Στα 100μ. γυναικών η «χρυσή» Ολυμπιονίκης επικράτησε με 11.23, ενώ ο Μπέκελε απέδειξε ότι παραμένει σε φουλ φόρμα, καθώς κέρδισε σε 7.31.39, που αποτελεί την κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr