Έκθεση έργων του Γιώργου Ζογγολόπουλου στο «Ελ.Βενιζέλος»
Γλυπτά και φωτογραφικό υλικό από το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου θα κοσμούν από τις 6 Ιουνίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2009 εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος», σε μια Τιμητική αναφορά στο έργο του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου.
43
Γλυπτά και φωτογραφικό υλικό από το έργο του Γιώργου Ζογγολόπουλου θα κοσμούν από τις 6 Ιουνίου έως τις 31 Ιανουαρίου 2009 εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ.Βενιζέλος», σε μια Τιμητική αναφορά στο έργο του γλύπτη Γιώργου Ζογγολόπουλου.
Πέντε πρωτότυπα γλυπτά στο επίπεδο αναχωρήσεων του αεροδρομίου και μια φωτογραφική αναδρομή στις αφίξεις, θα δίνουν τους επόμενους 6 μήνες στους επισκέπτες την ευκαιρία γνωριμίας με ένα δημιουργό που σημάδεψε την τέχνη της χώρας του αλλά και ευρύτερα το ευρωπαϊκό καλλιτεχνικό γίγνεσθαι.
Στον εξωτερικό χώρο των αναχωρήσεων, τους επιβάτες θα υποδέχονται δύο έργα από χυτό ορείχαλκο και ανοξείδωτο μέταλλο (Cor-Ten και Ολυμπιακοί Κύκλοι) ενώ μέσα στο κτίριο του αεροσταθμού θα εκτίθενται το έργο Ποσειδώνας σε ανοξείδωτο μέταλλο και μικρή απόδοση του γιγαντιαίου μνημείου Ζάλογγο σε χυτό ορείχαλκο.
Ακόμη, σε κεντρικό σημείο του αεροσταθμού, οι επιβάτες και οι επισκέπτες του αεροδρομίου θα μπορούν να θαυμάσουν ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του Ζογγολόπουλου, τις Oμπρέλες.
Το αεροδρόμιο, που από την έναρξη λειτουργίας του έχει φιλοξενήσει δεκάδες εκθέσεις πολιτιστικού και εικαστικού περιεχομένου, έχει την τιμή να υποδέχεται στους χώρους του ακόμη πέντε έργα του μεγάλου Έλληνα γλύπτη (1903-2004), του οποίου το γιγαντιαίων διαστάσεων έργο Ολυμπιακοί Κύκλοι (πλάτους 18 μέτρων, ύψους 15 μέτρων και βάρους 9 τόνων) κοσμεί τον υπαίθριο χώρο του αεροδρομίου από το 2002, με τους κύκλους να συμβολίζουν φωτεινές διαδρομές και σχέσεις ανάμεσα σε λαούς και χώρες.
Όλα τα γλυπτά βρίσκονται σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του αεροσταθμού, προσβάσιμους για όλους τους επισκέπτες. Η έκθεση φωτογραφίας θα είναι ανοικτή καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στο Επίπεδο Αφίξεων (Είσοδος 1). Ο χώρος είναι προσβάσιμος για όλους τους επισκέπτες του αεροδρομίου.
Την ευθύνη της επιλογής των έργων είχε η τεχνοκριτικός Έφη Ανδρεάδη και του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού η Καθηγήτρια Ε.Μ.Π. Σόνια Χαραλαμπίδου-Διβάνη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα σε Ουκρανία και Ρωσία μετά από ανταλλαγή πυρών
- Η Λόρα Ντερν αντιλαμβάνεται διαφορετικά τη σεξουαλικότητα μετά τα 50 της
- Επίσημο: Η Σενεγάλη προσέφυγε στο CAS για το Κόπα Άφρικα
- Βάση στη Σελήνη και πυρηνοκίνητη αποστολή στον Άρη – Aνατροπές στο πρόγραμμα Artemis της NASA
- Λονδίνο: Δύο άνδρες συνελήφθησαν για τις εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον ασθενοφόρων της εβραϊκής κοινότητας
- Μήνυμα Κακλαμάνη για την 25η Μαρτίου: Η συνέχεια του ’21 αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για τον ιστορικό αγώνα των ηρώων του





