Κλεμμένα δεδομένα κάθε είδους πωλούνται μαζικά στο Διαδίκτυο
Το Διαδίκτυο έχει μετατραπεί σε υπεραγορά για απατεώνες, καθώς κλεμμένα δεδομένα κάθε είδους, από ιατρικά ιστορικά μέχρι αριθμούς πιστωτικών καρτών, πωλούνται σε κάθε ενδιαφερόμενο και μάλιστα σε χαμηλές τιμές.
36
Το Διαδίκτυο έχει μετατραπεί σε υπεραγορά για απατεώνες, καθώς κλεμμένα δεδομένα κάθε είδους, από ιατρικά ιστορικά μέχρι αριθμούς πιστωτικών καρτών, πωλούνται σε κάθε ενδιαφερόμενο και μάλιστα σε χαμηλές τιμές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του BBC από την έκθεση διαδικτυακής ασφάλειας InfoSecurity Europe στο Λονδίνο, η εταιρεία υπολογιστικής ασφάλειας έχει εντοπίσει «χιλιάδες» οnline υπηρεσίες παράνομης πώλησης δεδομένων.
Σπείρες απατεώνες αγοράζουν τα δεδομένα από χάκερ και τα πωλούν σε σταθερές τιμές ανάλογα με το είδος τους. Οι κλεμμένοι αριθμοί πιστωτικών καρτών είναι σχετικά φθηνοί, μόλις λίγα δολάρια έκαστος, ενώ ακριβότεροι είναι οι εταιρικοί φάκελοι καταγραφής (log files) που φτάνουν τα 300 δολάρια.
Ειδικοί που μίλησαν στο συνέδριο που διεξάγεται στο πλαίσιο της έκθεσης κάλεσαν τις Αρχές να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο επειγόντως.
Όμως η αντιμετώπιση του κυβερνοεγκλήματος δεν θα είναι εύκόλη. «Κάθε μήνα εμφανίζονται νέες τακτικές και του χρόνου θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε κάτι που δεν έχουμε καν σκεφτεί ακόμα» σχολίασε ο Μπρους Σνάιντερ, ιδρυτής της εταιρείας ασφάλειας δικτύων BT Counterpane.
«Είναι δύσκολο να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο της απειλής όταν δεν γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί», είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λιανεμπόριο: Δύο τελευταίες Κυριακές με τα μαγαζιά ανοιχτά – Τι προσδοκά η αγορά για να σωθεί ο φετινός τζίρος
- Ανοίγουν ξανά τα διόδια οι αγρότες: Ανεμπόδιστες οι μετακινήσεις – Νέα σύσκεψη στη Λάρισα
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Κυριακής
- Σαν Φρανσίσκο: Διακοπή ρεύματος άφησαν 130.000 άτομα χωρίς ρεύμα
- Μπιανκόν: «Ο τερματοφύλακας της Κηφισιάς μου έκανε πέναλτι – Τραγικά όσα είδαμε από διαιτητή και VAR»
- Πού ταξιδεύουν οι Έλληνες – Οι προορισμοί που προτιμούν




