Στο Διαδίκτυο «ανεβαίνουν» χιλιάδες χειρόγραφα και σχέδια του Δαρβίνου
Στη διάθεση των χρηστών του Διαδικτύου θα βρίσκεται πλέον ο θησαυρός του Κάρολου Δαρβίνου: 20.000 χειρόγραφα και αντικείμενα καθώς και 90.000 σχέδια της προσωπικής συλλογής του επιστήμονα ψηφιοποιούνται και «ανεβαίνουν» στο Ίντερνετ.
30
Στη διάθεση των χρηστών του Διαδικτύου θα βρίσκεται πλέον ο θησαυρός του Κάρολου Δαρβίνου:20.000 χειρόγραφα και αντικείμενα καθώς και 90.000 σχέδια της προσωπικής συλλογής του επιστήμονα ψηφιοποιούνται και «ανεβαίνουν» στο Ίντερνετ.
Όπως γράφει το Βήμα της Παρασκευής, οι υπεύθυνοι της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, οι οποίοι εργάστηκαν επί χρόνια για το σκοπό αυτό (http:/darwin-online. org.uk), κάνουν λόγο για την ογκωδέστερη ταυτόχρονη κυκλοφορία επιστημονικού υλικού στην ιστορία.
Περιλαμβάνει το προσωπικό ημερολόγιο του Δαρβίνου από τον καιρό του ιστορικού ταξιδιού του στα Νησιά Γκαλάπαγκος, τα πρώτα κείμενα στα οποία αμφισβητεί τις κατεστημένες θρησκευτικές και επιστημονικές απόψεις για τη βιβλική καταγωγή της ανθρωπότητας, αλλά και οικογενειακά κειμήλια- από δαγκεροτυπίες ως τον προσωπικό τσελεμεντέ της συζύγου του επιστήμονα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καραχάλιος για Καρυστιανού: «Την έχει μαγέψει η Γρατσία, την έχουν παγιδέψει με τους αστρολογικούς χάρτες»
- Σε δίκτυο φορέων για την διαχείριση σοβαρών φαινομένων που απειλούν τα παιδιά εντάχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας
- Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τόσος χαμός μόλις για 0,05% ανάπτυξη;
- Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν: Ο «τελικός πρόκρισης» του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- «Της άρεσε ο Μπεν Άφλεκ» – Η αποκάλυψη που έκανε ο Ματ Ντέιμον για τη σύζυγό του Λουτσιάνα και τον κολλητό του
- Τσιτσιπάς – Βούκιτς 0-2: Ήττα και αποκλεισμός για τον Έλληνα τενίστα




